La Generalitat diu que si els socis de la Unió volen impugnar la junta han d'anar als tribunals


Temes relacionats

Un grup de socis de la Unió acusa Pere Marín de cometre un frau documental (22/oct/09)

La junta de la Unió es va inscriure a la Generalitat amb l'acta d'una assemblea 'fantasma', segons socis de l'entitat ( 8/oct/09)

La Unió, embargada per un deute de 126.000 euros ( 2/oct/09)


  • Comparteix:

La Unió ha de fer front a un deute de 126.000 euros

La Unió ha de fer front a un deute de 126.000 euros

Els socis que denuncien irregularitats en la constitució de la junta directiva de la Unió Santcugatenca, encapçalada per Pere Marín, han d'impugnar-la als tribunals de justícia. És la resposta del departament de Justícia de la Generalitat a una carta de l'expresident Josep Puig, un dels socis que ha denunciat públicament que la junta de Pere Marín és il·legal perquè no ha estat ratificada per l'assemblea de l'entitat.

La direcció general de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat -a través d'una carta signada per la responsable d'associacions i col·legis professionals, Pilar del Pozo-, aclareix que les seves competències es limiten a inscriure les associacions en el Registre, a efectes de publicitat, un cop 'verificada l'adequació formal a la legalitat de la documentació presentada'.

Del Pozo deixa clar que la junta directiva d'una associació l'ha de nomenar i cessar l'assemblea general de l'entitat i, si els socis consideren que en aquest procediment hi ha hagut actuacions contràries a l'ordenament jurídic -com denuncien diversos socis de la Unió-, correspon al poder judicial intervenir davant les possibles impugnacions que es presentin. El Registre d'Associacions no té, doncs, cap competència per inspeccionar les actuacions de l'associació en el decurs de la seva activitat.

En paral·lel a la via judicial, o com una alternativa, la direcció general de Dret i Entitats Jurídiques remarca que existeix l'opció de la mediació, que s'hauria de fer a través del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.

Recordem que diversos socis de la Unió han denunciat públicament que l'actual president de la Unió, Pere Marín, va inscriure la seva junta al Registre de forma irregular, fent referència a una assemblea de ratificació de la junta que no es va arribar a celebrar mai. En concret, el grup de socis Som de la Unió assegura que Marín hauria comès un 'frau documental'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.