20 col·lectius de la UAB desafien el rectorat i organitzen una Festa Major alternativa


  • Comparteix:

El campus acull avui la celebració

El campus acull avui la celebració

Fins a 20 col·lectius d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitzen avui una Festa Major alternativa, tot i que el centre ha suspès la celebració oficial i ha declarat el dia lectiu. Els estudiants critiquen que el campus hagi posat traves en l'organització de les activitats, mentre que el rectorat del centre al·lega que la celebració comporta problemes de mobilitat i una despesa excessiva en temps de crisi.

La mateixa comissió que organitzava la Festa Major alternativa altres anys ha obert la convocatòria a col·lectius i estudiants a títol individual que s'han sumat a l'organització de la celebració, que disposa d'un pressupost de 15.000 euros. El matí està reservat als concerts i les activitats de caire cultural, com l'actuació del cantautor Cesk Freixas. Tampoc no hi faltaran les tradicionals paradetes dels diversos col·lectius repartides pel campus universitari.

A partir de les cinc de la tarda, les instal·lacions es dividiran en diverses zones per acollir concerts de diferents estils. Davant de l'hemeroteca hi haurà actuacions musicals alternatives on tocaran artistes com Miquel del Roig, mentre que una altra zona comptarà amb música més comercial. La cita més multitudinària serà un concert a la zona de la facultat de lletres que s'allargarà fins a les cinc de la matinada.

Els estudiants han criticat que la rectoria de la universitat els hagi posat traves a l'hora d'organitzar les activitats. Ho explica una de les estudiants organitzadores de la festa, Clara Sánchez, en declaracions a Cugat.cat.

Clara Sánchez

Es dediquen a trucar a les distribuïdores de begudes i les amenacen. També amenacen els alumnes.




Els estudiants s'han manifestat aquest dimecres al campus i han llegit un manifest davant el rectorat, tot i que ningú els ha atès.

De la seva banda, el consell de govern va encarregar un informe abans d'estiu que concloïa que les dimensions de l'esdeveniment, que aplega unes 300.000 persones, comporta riscos mediambientals i problemes de mobilitat. A més, des del vicerectorat expliquen que el cost, prop de 296.000 euros, és una despesa excessiva en època de crisi, i ha declarat el dia lectiu.

La vicerectora de Relacions Institucionals de la UAB, Maria Josep Recoder, ha explicat a Cugat.cat algunes de les raons per les quals no fan la festa.

Maria Josep Recoder

La raó més bàsica és per un tema econòmic. El moment que vivim no ens permet fer una despesa d'aquestes característiques.





La Festa Major de la UAB se celebra des de fa 20 anys. Recoder ha explicat que la comissió organitzadora de festes de la universitat està estudiant canviar el model de festa i preparar algunes jornades culturals de cara a la primavera. Una opció que ha rebutjat l'alumnat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.