El marcador de la Marató de Sang no arriba a les 237 donacions de l'edició anterior


  • Comparteix:

La regidora de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha activat el marcador de donants

La regidora de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha activat el marcador de donants

Sant Cugat no aconsegueix superar les 237 donacions de sang que es van fer en l'edició anterior de la Marató de Sang. Tot i que els responsables de la campanya han fet una crida a la participació i han organitzat diverses activitats i sorteigs per als donants aquest dissabte, el marcador no ha superat la frontera de les 200 donacions. L'organització agraeix a les entitats el suport que els hi han mostrat i valora molt positivament l'elevat nombre de nous donants que hi ha hagut en aquesta edició.

Sota el lema 'Amb una vegada no n'hi ha prou', la tercera edició de la Marató de Sang ha estat activa durant 12 hores aquest dissabte. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, juntament amb l'Ajuntament i la Creu Roja Sant Cugat-Rubí, ha posat al servei dels donants un espai lúdic per a la mainada, un refrigeri gratuït i diverses actuacions i activitats. Un marcador electrònic ha comptat el número de donants que han fet la seva aportació.

Els responsables del Banc de Sang i Teixits subratllen el suport i la difusió que han obtingut per part de les entitats. Tot i que no s'ha assolit el nombre de donacions que esperaven, l'organització diu que en aquesta tercera edició hi ha hagut molts donants nous, tal i com explica el coordinador de la Marató de Sang, Josep Maria Planella, en declaracions a Cugat.cat.


Josep Mª Planella

Hem tingut molt bona implicació de les entitats. No hem aconseguit la previsió que esperàvem, però hi ha hagut molta gent nova.




La regidora de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, explica el lema d'aquesta marató.


Carmela Fortuny

Amb una vegada no n'hi ha prou de donar sang. No podem fabricar sang. És important que fem aquest acte de solidaritat.




L'organització de la campanya ha dit que es necessiten aproximadament 1000 donacions diàries per subministrar la sang necessària a tots els centres hospitalaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.