Els partits polítics posen bona nota a les entitats, però demanen més col·laboració de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Els partits polítics han posat el seu estanc a la mostra d'entitats

Els partits polítics han posat el seu estanc a la mostra d'entitats

Els partits polítics elogien la tasca que fan les entitats de la ciutat, però insten l'Ajuntament a facilitar la feina d'aquestes associacions. En el context de la 34a Festa de Tardor, els representants polítics han insistit en la importància de mantenir viva aquesta celebració pel seu rerefons reivindicatiu que ha marcat la cita des dels seus inicis. Amb bons ulls han vist també el lema d'enguany, 'Per Sant Cugat: associa't, participa i decideix', ja que incita a la participació ciutadana i valora la feina que es fa des del teixit associatiu santcugatenc.

La Festa de Tardor és la celebració per excel·lència de les associacions, ja que poden difondre la seva tasca a la mostra d'entitats amb activitats i actuacions. Els partits polítics de la ciutat també s'hi han sumat a la citad'aquest diumenge.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, justifica el suport que l'Ajuntament dóna a les entitats que ajuden a potenciar la cultura i la imatge associativa santcugatenca.

Joan Recasens

L'Ajuntament dóna un cop de mà a les entitats en la mesura de les seves possibilitats a causa de la situació de crisi econòmica en què ens trobem.


Tot i això, altres partits polítics consideren que l'Ajuntament encara s'ha d'implicar més amb el teixit cultural i els ha de proporcionar les màximes facilitats possibles.

La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ho ha manifestat als micròfons de Cugat.cat durant la mostra d'entitats.

Berta Rodríguez

L'administració ajuda les entitats però encara podria fer més coses perquè sovint les associacions reivindiquen una manca de suport.


El membre de la CUP, Aniol Pros, ha valorat l'enfortiment del col·lectiu associatiu de la ciutat, tot i que anima el consistori a cedir més espais i rebaixar les quotes 'astronòmiques' que han d'afrontar les entitats.

Aniol Pros

El teixit associatiu és molt fort però l'Ajuntament hauria de facilitar la seva feina cedint espais i no cobrant quotes astronòmiques a l'hora de fer activitats.


El portaveu d'ERC, Toni Ramon, també ha especificat altres mesures que hauria d'adoptar l'executiu local com per exemple, l'adjudicació de projectes a entitats ja existents i no la creació de vies paral·leles.

Toni Ramon

Les administracions han de reconeixer la feina de les entitats. Han de recórrer a les associacions quan volen engegar projectes i no iniciar-los per vies paral·leles.


Un dels grans obstacles de les entitats és el procés administratiu i burocràtic que han de seguir. El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, proposa un centre de recursos que ajudi els grups associats per exemple, a buscar subvencions.

Xavier Boix

Un centre de recursos ajudaria a buscar subvencions i agilitzaria els temes administratius a les entitats.


La ciutat es fa amb les entitats. Aquest és el punt de vista del portaveu del PSC local, Salvador Gausa, que ha remarcat una manca de complicitat entre l'administració i els associats.

Salvador Gausa

L'Ajuntament hauria de donar un salt qualitatiu i ser més conscient que la ciutat es fa amb les entitats.



Tot i això, els partits polítics es mostren satisfets amb els vincles que tenen les entitats i consideren que el teixit associatiu està totalment consolidat a Sant Cugat.

A més, han qualificat el lema de la Festa de Tardor d'enguany 'Per Sant Cugat: associa't, participa i decideix' d'adient, ja que és una manera de donar veu a tota la ciutadania i anima els santcugatencs perquè s'impliquin en aquelles qüestions que els inquietin perquè des de l'administració puguin conèixer les seves reivindicacions.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.