L'Hospital General disposa d'un nou equip d'ecografies en tres dimensions


  • Comparteix:

L'Hospital General de Catalunya disposa d'un nou equip d'ecografies en tres dimensions que ofereix una imatge més nítida del fetus de manera que permet avançar en el diagnòstic de malformacions. El nou equip, que compta amb una avançada tecnologia d'ultrasons, també permetrà aprofundir en l'estudi de les estructures fetals.

L'equip d'ecografies en tres dimensions consisteix en un sistema d'ultrasons que s'emeten sobre d'abdomen de la pacient i reboten sobre el fetus. Un cop processats electrònicament conformen una imatge en la pantalla que l'ordinador configura en tres dimensions.
Un dels responsables de l'unitat d'ecografies ginecològiques, el Doctor Francesc Romero, explica el què consisteix aquest nou sistema:

Francesc Romero

És una ecografia que fa un escanejat la superfície del nen


La imatge que s'aconsegueix mostra la cara del fetus amb gran claredat i ajuda al diagnòstic de malformacions de tipus superficial. També permet l'estudi de complexes estructures fetals com el cervell o la columna vertebral. Francesc Romero:

Francesc Romero

Aquesta ecografia ens pot ajudar en aquelles malformacions de tipus superficial


L'Hospital General de Catalunya compta amb un equip mèdic de 262 professionals i al voltant de dos-centes pacients ja s'han beneficiat d'aquest nou sistema tridimensional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.