Sis brots de grip A a centres educatius de la ciutat


  • Comparteix:

L'escola Thau és qui ha registrat més baixes

L'escola Thau és qui ha registrat més baixes

Sis centres educatius de la ciutat han registrat brots de grip A durant l'últim mes, segons ha confirmat el CAP Sant Cugat. Escoles i instituts de la ciutat admeten a Cugat.cat haver patit moltes baixes d'alumnes durant aquestes setmanes, tot i que desconeixen si totes les absències es deuen a la grip A.

Les escoles i instituts consultades per Cugat.cat han vist com en les darreres setmanes més alumnes de l'habitual han estat malalts. Aquests centres han afirmat que en alguns casos s'ha comunicat que l'alumne patia grip A, però en altres no s'ha concretat i s'han atribuït a refredats o mals de coll puntuals.

Tot i això, el director del CAP de Sant Cugat, Carles Martí, ha confirmat a Cugat.cat que sis centres educatius han registrat brots de grip A. Aquests casos s'han detectat durant les últimes quatre setmanes, amb dies en què el CAP va arribar a registrar 150 urgències pediàtriques, un 90% de les quals feien referència a casos gripals.

Dels centres consultats per aquest mitjà, el que més baixes ha registrat ha estat l'escola Thau, que ha arribat als 69 alumnes malalts dels 460 matriculats. Altres centres com l'escola la Floresta va arribar a un 20% de l'alumnat malalt, i el Joan Maragall i el Ferran i Clua, a un 10%.

La directora del CEIP Maragall, Elvira Güell, ha explicat quin protocol s'ha seguit aquests dies.

Elvira Güell

Apliquem diferents mesures higièniques i parlem amb les famílies i el CAP


El centre que menys ha notat la davallada d'alumnes ha estat el CEIP Catalunya, que ha registrat un 2% de l'alumnat malalt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.