Alumnes de secundària coneixen l'estat del món en un acte al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El president del Col·legi Oficial d'Ambientòlegs de Catalunya, Sergi Cantó, ha proposat claus quotidianes per reduir l'impacte ecològic del consum energètic a alumnes de secundària de l'IES Leonardo da Vinci i del Col·legi el Pinar. En la presentació del llibre 'L'estat del món 2009', organitzada per Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat aquest dimecres al Teatre-Auditori, Cantó ha alertat de l'esgotament del model energètic actual. La xerrada ha finalitzat amb un torn de preguntes on els estudiants s'han interessat per diverses qüestions energètiques i mediambientals.

Els assistents a la trobada han conegut de prop quin és el model energètic actual i el seu impacte en el medi ambient, segons l'informe que elabora anualment el Worldwatch Institute. La regidora d'Educació, Esther Salat, explica en què consisteix la trobada.

Esther Salat

Presentem als alumnes de secundària l'informe de l'estat del món. És un activitat dins del pla de dinamització educatiu de l'Ajuntament.


La intervenció de Sergi Cantó s'ha basat en la contraposició dels beneficis que suposen l'aplicació de les energies renovables en les activitats quotidianes respecte el model actual. El també director de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament ha posat l'accent en les actuacions quotidianes personals que poden alleugerir el consum energètic i la contaminació ambiental. Tot i això, Cantó considera que les actituds individuals no són suficients.

Sergi Cantó

L'actuació individual té un límit: per anar més enllà dels objectius proposats de cara al 2020 cal canviar qüestions estructurals.


En finalitzar la conferència, els estudiants han preguntat al ponent sobre les alternatives al petroli, com reduir el consum d'aigua en instal·lacions lúdiques com els camps de golf i també s'han preguntat per què no s'aborda la qüestió de manera més enèrgica. Així han valorat l'experiència a Cugat.cat.

Estudiants

Hem après que tots hi podem col·laborar. / Ens han ensenyat què fer per no perjudicar el planeta. / M'ha cridat l'atenció que el petroli contamini tant.




L'acte ha estat organitzat pels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.