La Generalitat tanca a Sant Cugat les Jornades Territorials de la Gent Gran


  • Comparteix:

La Carta de Drets i Deures de la Gent Gran de la Generalitat serà l'instrument més complert per atendre les necessitats dels avis. Així s'ha exposat a la darrera Jornada Territorial de la Gent Gran que ha realitzat el departament de Benestar i Família al Teatre-auditori de Sant Cugat, on un 10% de la població té més de 65 anys.

El departament de Benestar i Família ha celebrat la darrera sessió d'avaluació del Quart Congrés de la Gent Gran a la nostra ciutat. Set-cents avis de tota la demarcació han acudit al Teatre-auditori per escoltar quines són les propostes de CiU pels propers 4 anys en relació a la tercera edat.

Alguns dels objectius són millorar la situació econòmica dels grups més desafavorits i diversificar l'atenció als avis amb dependència. Uns aspectes que queden recollits als acords del Quart Congrés de la Gent Gran i que donaran lloc a la redacció de la Carta de Drets i Deures de la Gent Gran. Un document pioner segons el director d'Acció Cívica de la Generalitat, Josep Lluís Cleries:

Josep Lluís Cleries

Farem una Carta de Drets i Deures sense oblidar el col·lectiu més important de la gent gran, que és la gent gran activa


Aquesta carta, que s'està elaborant a partir de les aportacions de les associacions d'avis de tot Catalunya, es presentarà l'1 d'octubre, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran.

Per la seva banda, l'alcalde ha aprofitat l'acte per agrair als assistents i, sobretot als avis santcugatencs, l'important paper que realitzen els més grans dins la societat:

Lluís Recoder

Estic en deute amb tots vostès, un deute que ve motivat pel vostre compromís en fer crèixer els vostres fills i les vostres filles


La Jornada Territorrial de la Gent Gran va finalitzar amb una conferència sobre els drets i deures de la gent gran a càrrec del catedràtic de filosofia de la Universitat de Girona, Josep Maria Terricabras.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.