Promusa també gestionarà les sol·licituds d'habitatge privat protegit del municipi


  • Comparteix:

Els pisos de Promusa se sortegen davant notari

Els pisos de Promusa se sortegen davant notari

L'empresa municipal Promusa gestionarà les sol·licituds d'habitatge privat protegit del municipi, a més del públic que ja coordina. Aquesta serà la principal novetat del futur registre de sol·licitants de vivenda de protecció oficial a la ciutat. Amb aquesta borsa pròpia, Sant Cugat descarta sumar-se al registre general de sol·licitants d'habitatge protegit de Catalunya que el govern ha presentat aquest dijous.

La creació d'aquest registre únic català persegueix l'objectiu d'agilitar els tràmits i afavorir la transparència en l'adequada adjudicació dels habitatges. Una mesura que no veu malament l'equip de govern però que no considera necessària en el cas de Sant Cugat on ja existeix l'empresa pública Promusa per a aquestes qüestions.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que el mes vinent començaran els tràmits perquè Sant Cugat disposi d'un registre municipal de sol·licitants únic. Conesa ha dit a Cugat.cat que la principal novetat de tenir un registre municipal únic és que, a partir del canvi de normativa, els sol·licitants d'habitatge privat protegit també hauran de fer la sol·licitud a Promusa.

Mercè Conesa

La diferència és que els sol·licitants d'habitatge privat protegit també hauran de passar per Promusa.




Conesa ha afegit que, un cop s'hagi creat la llista de registre únic municipal, els sol·licitants que actualment estan a les llistes de Promusa s'hauran de donar d'alta en aquest nou registre. Una informació que l'equip de govern farà arribar per carta a tots els sol·licitants actuals.

Mercè Conesa

Hi haurà un punt delicat que és el canvi de les llistes que tenim actualment a Promusa a la llista de registre únic.




Conesa ha explicat que un dels motius pel qual no s'han sumat a la iniciativa de la Generalitat és perquè en el registre del govern només demanen un empadronament de tres anys per sol·licitar un pis, una xifra molt inferior a la que demana l'Ajuntament per optar a un habitatge de protecció oficial de venda, que a Sant Cugat és de 10 anys.

D'altra banda la titular de Territori ha explicat que amb aquest registre municipal únic es demanaran més dades personals, però que no hi haurà cap cost econòmic per entrar al registre. Conesa ha afegit que, a partir d'aquest canvi, 15 dies abans d'un sorteig es publicarà la llista dels sol·licitants que opten a aconseguir un habitatge públic i que la Generalitat es presentarà com a òrgan superior per revisar al·legacions ciutadanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.