Les dones immigrants donen llum a formes de violència de gènere invisibles per a la societat


  • Comparteix:

Les dones immigrants de la ciutat alerten que la violència de gènere té cares desconegudes per a la població. Tot i que les campanyes de sensibilització han aconseguit trencar alguns tabús vers la violència masclista, el Grup de Dones Immigrants de Sant Cugat assegura que la violència de gènere va més enllà del maltractament a la parella. En aquest sentit, el col·lectiu ha evidenciat la situació d'aquestes dones, víctimes d'una triple discriminació: per ser dona, immigrant i pel tipus de feines que acostumen a dur a terme. Les membres de l'entitat han debatut aquest dissabte sobre les alternatives per frenar aquesta problemàtica i fer-la visible al conjunt de la població.

Segons el Grup de Dones Immigrants de Sant Cugat, aquest col·lectiu pateix discriminacions culturals i és víctima d'actituds racistes sobretot durant la seva jornada laboral. En aquest context, les membres de l'entitat posen l'accent en les situacions d'explotació i degradació que pateixen algunes immigrants a causa de la seva condició d'estrangeres.

Davant aquesta problemàtica, el Grup de Dones Immigrants diu que cal posar noms als diferents tipus de maltractaments per tal que esdevinguin una realitat social. Ho explica una de les membres del Grup de Dones Immigrants de Sant Cugat, Helga Flantermesky, en declaracions a Cugat.cat.

Helga Flantermesky

Volem donar nous significats a les formes de violència que viuen les dones immigrants.




Flantermesky assegura que ni les víctimes, ni l'agressor, ni la resta de la població és conscient de l'existència d'aquest tipus de violència. És per això que el col·lectiu lluita amb l'objectiu de fer visible la situació i evitar que es normalitzi, tal com ha dit Flantermesky.

Helga Flantermesky

Com que la immigració és tant nova al país, hi ha moltes formes de tracte que degeneren en violència i es van normalitzant.





Per combatre aquesta problemàtica, el Grup de Dones Immigrants dóna suport emocional a les víctimes i intenta conscienciar la població mitjançant diverses activitats perquè es reconeguin aquests tipus de violència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.