Els sectors educatiu, empresarial i comercial participen avui en l'elaboració del Pla de Mobilitat


Temes relacionats

Transport públic i seguretat viària, prioritats dels ciutadans pel Pla Local de Mobilitat (30/nov/09)

Els santcugatencs ja poden participar en la redacció del Pla de Mobilitat ( 9/oct/09)


  • Comparteix:

Imatge del taller participatiu del cap de setmana passat

Imatge del taller participatiu del cap de setmana passat

Els sectors educatiu, empresarial i comercial posaran avui el seu gra de sorra al procés participatiu del Pla de Mobilitat a través d'un taller a la Casa de Cultura. L'Ajuntament, promotor de la iniciativa, recollirà les propostes d'aquests actors de la ciutat per elaborar el full de ruta municipal en matèria de mobilitat, que estarà acabat a finals de l'any que ve. Les aportacions dels santcugatencs s'afegiran a les recollides durant el cap de setmana passat en un taller amb participació de la ciutadania no associada i les entitats.

Els tallers de participació permeten a diferents sectors de la societat expressar problemes i millores en matèria urbanística de cara a l'elaboració del nou Pla Local de Mobilitat. Aquest dimecres serà el torn dels tècnics de mobilitat, que participaran en un taller al matí, i dels professionals educatius, empresarials i comercials, que es reuniran a la tarda a la Casa de Cultura.

La tinenta d'alcalde Mobilitat, Marta Subirà, va explicar abans de començar el procés participatiu que Sant Cugat 'no té un problema greu de mobilitat' però que sí que s'ha de millorar. Són declaracions d'arxiu a Cugat.cat.

Marta Subirà

La nostra percepció és que en aquests moments no hi ha un problema greu de mobilitat. El que hi ha és un excés de transport privat.


El tècnic de l'empresa Delibera, encarregada del procés de participació, Eloi Mayordomo ha explicat que l'objectiu d'aquest procés no és comptar amb el màxim de propostes possibles sinó de generar espais de debat. Són declaracions d'arxiu a Cugat.cat.

Eloi Mayordomo

No ens interessa tant la xifra de gent que hi participa, sinó que tothom que vulgui fer-ho ho pugui fer i generar espais de treball i debat.


Els ciutadans que no poden assistir als tallers de participació també poden expressar les seves problemàtiques des de casa, mitjançant el web Mobilitatsantcugat.cat. Al gener es coneixerà la diagnosi tècnica-ciutadana definitiva i està previst que de cara al maig es presenti l'esborrany del pla d'actuació.

El procés de redacció del Pla de Mobilitat té un pressupost de 240.000 euros. La Diputació de Barcelona s'encarrega del 50% del cost i l'Ajuntament, de l'altra meitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.