L'alcalde reclama el reconeixement de les nacions dins la UE en el Dia d'Europa


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat per tercer any consecutiu el Dia d'Europa amb una recepció al Claustre del Monestir dels ciutadans comunitaris que viuen a la ciutat. Mig miler de persones han assistit a aquest acte on l'alcalde ha fet una crida a la unitat dels països europeus i al reconeixements de les identitats minoritàries.

En el seu discurs l'alcalde ha destacat la necessitat que la Unió Europea es mantingui cohesionada i segueixi apostant per valors com la fraternitat, la solidaritat, la pau i la tolerància. Sobre aquest darrer punt, Recoder ha fet una crida al reconeixement de les regions, pobles i cultures, no estatals, com la catalana.

Lluís Recoder

Una UE que d'aquí poc tindrà 25 estats. Però aquesta Europa no serà completa si les cultures minoritàries com la nostra, la catalana, no són presents a la UE.


L'alcalde també ha convidat els assistents a integrar-se a la ciutat tot participant-ne del seu patrimoni. Aquest acte ha comptat amb gairebé mig miler de santcugatencs procedents d'altres països de la UE que s'han apropat al claustre del monestir. Alguns d'ells explicaven als micròfons de Ràdio Sant Cugat que estan molt contents de viure a Sant Cugat.

Bateria de gent

Ens encanta la ciutat.........


La recepció ha comptat amb l'actuació de la soprano Maria Teresa Vert i la clavecinista Marju Vatsel que han interpretat l'Himne de les Nacions Unides de Pau Casals i l'Emigrant, de Jacint Verdaguer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.