El Consell Comarcal dóna llum verda al Pla d'Actuació Comarcal

Imatge d'arxiu d'una trobada del Consell Comarcal

Societat

Publicat el 11/des/09 per Anna Bernadó

L'accés igualitari als serveis públics, els mecanismes per fer front a la crisi econòmica i la transferència de coneixement són algunes de les prioritats del nou Programa d'Actuació Comarcal (PAC). El ple del Consell Comarcal de Vallès Occidental ha aprovat aquest dijous el document, que també busca impulsar projectes conjunts a tota la comarca, innovar l'oferta i prestació de serveis, i ampliar l'abast d'actuació de l'ens a les necessitats emergents. El text s'ha redactat amb la participació dels ajuntaments i ha rebut el vistiplau del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental.

Les sis línies d'actuació del PAC estan emmarcades en dos eixos bàsics de gestió: els serveis a les persones i els serveis municipals i territorials. En total, defineix 89 objectius a assolir en els propers anys i inclou serveis, activitats i obres que s'han de dur a terme, mecanismes de coordinació amb els municipis i comarques limítrofes, i la previsió dels recursos per finançar les actuacions.

El PAC s'ha elaborat d'acord amb la Llei de l'organització comarcal i de forma participativa, amb representants de 23 municipis del Vallès Occidental, amb l'equip polític del consell i amb els seus responsables tècnics. En total, 57 persones han participat en el procés, del qual es desprén que les poblacions vallesanes esperen que l'ens supramunicipal lideri els temes generals de la comarca i que afavoreixi la cooperació, coordinació i les sinergies del territori. Els municipis més petits també demanen que se'ls proporcioni suport i assistència.