El Síndic de Greuges vol treure els ciclistes dels carrers de vianants


  • Comparteix:

El Síndic de Greuges, Jaume Clavell, durant l'entrevista

El Síndic de Greuges, Jaume Clavell, durant l'entrevista

El Síndic de Greuges local considera que els ciclistes no haurien de circular per les zones de vianants. Jaume Clavell creu que l'Ajuntament ha de construir més carrils bici i demana que, fins que tota la ciutat no estigui adaptada a aquest tipus de mobilitat, els ciclistes només puguin circular pels carrers amb els altres vehicles motoritzats. Mira l'entrevista a Cugat tv

Durant la seva entrevista bimensual a Cugat.cat, el Síndic de Greuges local, Jaume Clavell, ha explicat que en les últimes setmanes han arribat a la seva oficina queixes d'atropellaments i empentes a vianants per part de ciclistes per alguns carrers del centre. Segons Clavell, els vianants i els ciclistes no haurien de transitar pels mateixos llocs.

Jaume Clavell

Els ciclistes han de tenir el seu espai. No haurien de poder anar per la vorera. Que es facin més carrils per a ells.




Clavell demana a l'equip de govern 'més cura' en aquesta qüestió que considera 'greu' perquè 'ja hi ha hagut trencadisses de cames'. El síndic local creu que els ciclistes haurien de circular com ho fan els vehicles motoritzats i acatar els senyals de circulació com ho fan els cotxes i les motocicletes.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Estic amb vostè. Les zones de vianants han de ser per a vianants! Fa por caminar per segons quins carrers perquè et poden atropellar. Ciclistes, respecte les normes!

Marta. Enviat el 15/des/09


Totalment d´acord, però circular en bici amb els vehicles motoritzats també és molt perillos i més quan els ciclistes son nens petits!!llavors que fem??enlloc d´inculcar la practica de la bici als nostres fills, agafem el cotxe per més seguretat??

pol. Enviat el 15/des/09


Estic d'acord que s'ha d'anar en compte i no a certes velocitats, però els vianants respecten els ciclistes?? QUANTS COPS HI HA GENT PASSEJANT PEL CARRIL BICI DE LA RAMBLA DEL CELLER??? Podrem treure els ciclistes del centre quan l'Ajuntament faci un carril CONTINU a tot Sant Cugat. Senyor Síndic: ara el tenim??

ciclista. Enviat el 15/des/09


el que cal fer és acabar amb els robatoris de bicicletes que hi ha en aquest poble, són constants i ja fa massa temps que duren. mirem de ser sostenibles, però comprar una bicicleta cada cop que te la roben no és sostenible per a les nostres butxaques. totalment d'acord amb 'ciclista', el dia que multin els vianants ja s'hi miraran més...

polazo. Enviat el 15/des/09


Estic totalment d\'acord que les bicis han de circular pels llocs adaptats per ells i en cas de no haver carrill especific anar per on van els vehicles, i no pels llocs dels vianants. Respectar les senyals en tot moment, i no anar per les aceres que a més són estretes. Tampoc anar en contra direcció, Respectar les zones de vianants i ZONES PEATONALS. Als nens petits se\'ls hi ha d\'ensenyar primer i no deixar-los anar sols pels carrers. Un cotxe no és pot conduir fins els 18, amb la bici al menys fins els 12 no haurien d\'anar sols.

nunus. Enviat el 16/des/09


El que cal és una mica de sentit comú per part de tothom, ciclistes i vianants, i una mica de tolerància mútua. El vianant que es queixa perquè el ciclista li fa nosa a la vorera és la mateixa persona que agafa el cotxe i crida 'aparta't, fas nosa, no veus que tinc pressa!'. Si no ens volen ni a es voreres ni a la carretera, per on hem d'anar? Primer s'han de posar les infraestructures (carril bici) i després la prohibició de circular per altres llocs. Comprendreu que després que et toqui el retrovisor d'un vehicle conduït per un individu nerviós no et quedi cap mena de ganes de circular per la carretera. També, com a vianant, entenc que hi ha ciclistes que cometen excessos i se'ls hauria de sancionar, però no fem pagar justos per pecadors.

Incompresos. Enviat el 16/des/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.