Vianants i ciclistes volen regulació per al pas de bicicletes a l'eix de vianants

Societat

Publicat el 17/des/09 per Núria Juanico

Els ciclistes i vianants consultats per Cugat.cat coincideixen que cal regular el pas de les bicicletes pels carrers on transiten. Els usuaris de bicicletes, però, demanen que es construeixin carrils bici a les vies principals del centre de la ciutat i insisteixen que cal incentivar l'ús de vehicles sostenibles entre la població. Tant ciclistes com vianants troben adequat que es restringeixi el pas de les bicicletes en horari comercial i reconeixen que aquests vehicles dificulten la mobilitat pels carrers centrals de la ciutat.

Els ciclistes consultats per Cugat.cat creuen que cal regular el pas de les bicicletes, però que no s'hauria de prohibir que aquests vehicles transitin pel centre de la ciutat. Per aquest motiu, demanen a l'Ajuntament que construeixi carrils bici que facilitin la mobilitat dels ciclistes als carrers més transitats, com per exemple el carrer Santa Maria i el Santiago Rusiñol.

Així ho han dit alguns ciclistes en declaracions a Cugat.cat.

Ciclistes

Hi ha molta gent a Sant Cugat que es mou en bici. / M'agradaria que no es prohibís al 100 per cent. /

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Per la seva banda, els vianants consideren que les bicicletes són un perill en les vies on transiten i demanen a l'Ajuntament que prengui mesures davant aquesta problemàtica.

Vianants

S'hauria de limitar quan hi ha molta gent pels carrers. / L'altre dia quasi atropellen una persona. / Cal educar tant als vianants com als ciclistes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





L'associació ProBici es mostra favorable a restringir el pas de les bicicletes per l'eix de vianants en horari comercial però també demana que es finalitzin els carrils bici del centre perquè els ciclistes tinguin una alternativa per moure's per la ciutat.