El Capio HGC pren el relleu a la Marató de TV3 i consciencia sobre les malalties minoritàries


Temes relacionats

El Capio Hospital General de Catalunya organitza una xerrada sobre les malalties minoritàries (22/des/09)


  • Comparteix:

El conjunt d'afectats per les gairebé 7.000 malalties minoritàries existents és elevat, encara que la incidència de cada una de les patologies a la població és baixa. Ho ha explicat el responsable de la Unitat de Malalties Rares del Capio Hospital General de Catalunya (HGC), Xavier Herranz, durant una taula rodona al centre hospitalari. Una trentena de persones han assistit a la xerrada, que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda.

Les malalties minoritàries afecten un de cada 2.000 habitants i acostumen a ser d'origen genètic. Els experts tenen comptabilitzades més de 7.000 d'aquestes patologies. Com que existeixen pocs casos de cada una de les malalties, es fa molt difícil estudiar-les i diagnosticar-les.

Un dels ponents i el responsable de la Unitat de Malalties Rares del Capio HGC, Xavier Herranz, assegura que, malgrat la incidència de les patologies és baixa, el conjunt d'afectats per totes les malalties minoritàries és molt gran. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Herranz

Les malalties minoritàries tenen una incidència baixa a la població, però el conjunt global d'afectats per les 7.000 malalties és elevat.


La presidenta de la fundació Manuela Martínez de malalties peroximals, la doctora Manuela Martínez, el pediatra i degà de la Facultat de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya, el doctor Albert Balaguer, han acompanyat Herranz a la taula rodona. La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, tampoc s'ha perdut la cita.

El director del Capio HGC, Xavier Mate, ha explicat per què el centre hospitalari dedica un espai a aquestes patologies.

Xavier Mate

El que volem fer és un fòrum de difusió d'aquests temes. Minoritàries no vol dir desconegudes, quan t'afecten, t'afecten al 100%.



Després de la ponència, els assistents han gaudit d'un concert de la violinista Ala Voronkova que ha interpretat la 'Selecció de Capricis' de Paganini.


A la mateixa sala de la xerrada hi havia una urna per recollir donatius per la Marató de TV3, que enguany s'ha dedicat a aquest tipus de malaties.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.