'Pedra i Sang' bufa espelmes amb una funció especial que encapçala el seu 10è aniversari

Diverses generacions de 'Pedra i Sang' han bufat espelmes

Societat

Publicat el 24/des/09 per Anna Bernadó

Una representació especial ha donat el tret de sortida aquest dimecres als actes de celebració dels 10 anys de 'Pedra i Sang'. La funció s'ha dedicat als participants d'anteriors edicions, que han bufat espelmes amb tots els integrants de l'espectacle a la sala Capitular del Claustre. La 9a edició de la cita, que ha estrenat director musical, es repetirà entre els dies 25 i 28 d'aquest mes. Mira aquest reportatge a Cugat tv

La tragicomèdia musical basada en l'assassinat de l'abat Arnau de Biure al Monestir a mans de Berenguer de Saltells ha entrat de ple a la celebració de la seva primera dècada. Ho ha fet dedicant una funció a totes les persones que han posat el seu gra de sorra al llarg d'aquests 10 anys. Albert Santiago ha assumit la direcció musical d'aquesta edició i l'actor Carles Martínez ha interpretat el rei Pere III El Cerimoniós. A més, el cor s'ha renovat en un 50% amb 10 noves incorporacions.

La directora de 'Pedra i Sang', Dolors Vilarasau, ha explicat en declaracions a Cugat.cat que tot va sorgir fa 10 anys d'un fet puntual i que s'ha convertit en una tradició.

Dolors Vilarasau

Va començar l'any 2000 per celebrar els 650 anys d'aquest fet, i ara ja fa 10 anys que ho fem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Com ja és habitual, el panorama actual local i estatal també ha aparegut en la funció. EsadeCreapolis, els casos de corrupció a l'Estat espanyol i els preus dels pisos a la ciutat són algunes de les qüestions que ha fet seves aquesta 9a edició.

L'alcalde, Lluís Recoder, no s'ha volgut perdre l'obra i ha destacat que ja és una cita consolidada a la ciutat.

Lluís Recoder

Va sorgir com un encàrrec que s'ha anat consolidant i avui dia és una realitat que forma part de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un col·loqui amb els participants d'edicions anteriors i la bufada de 10 espelmes han seguit la representació, que ha tingut lloc a la sala Capitular aquest dijous.

El director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, considera que aquests esdeveniments són molt importants per la ciutat ja que creen ciutadans.

Ramon Fontdevila

És molt important perquè aquestes històries generen sentiment de comunitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els dies de Nadal i Sant Esteve a les vuit del vespre tindran lloc les primeres representacions obertes al públic. El dia 27, es representarà dos cops més, a les set i a les nou del vespre. Les últimes vegades que s'apujarà el teló seran el dia 28 a les vuit del vespre i a les deu de la nit. El preu de les entrades és de 15 euros i es poden aconseguir de manera anticipada a l'Oficina Municipal de Turisme.

Els Amics de 'Pedra i Sang' han creat una comissió de 40 persones que estan preparant els actes de celebració d'aquests 10 anys que s'allargaran durant el 2010. Entre aquests, hi haurà una exposició fotogràfica, una edició d'un conte per nens i taules rodones. A més, aquest dijous s'ha donat a conèixer una il·lustració de l'artista local Paco Minuesa que servirà d'imatge de l'efemèride.