Tura torna a dir 'no' al partit judicial propi

Foto: ACN

Societat

Publicat el 31/des/09 per Acn / Silvia Gonzalez

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha insistit en què la demanda de Sant Cugat de tenir partit judicial propi no és una prioritat i el que cal és ampliar i especialitzar els serveis judicials de Rubí. Tura ha fet aquestes declaracions en una visita al nou jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Rubí, que ha entrat en funcionament aquest dimecres, donant servei a aquesta ciutat, Sant Cugat i Castellbisbal.

El nou jutjat compta amb 300 metres quadrats de superfície i un cost de prop de 270.000 euros. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha apuntat que, si en els propers dos anys es constitueix el novè jutjat, podria ubicar-se en aquestes mateixes instal.lacions.

La titular de Justícia ha remarcat la importància d'unificar el servei en un sol edifici i d'agrupar els habitants de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal en un únic partit judicial perquè d'aquesta forma 'es podrà especialitzar el servei'. En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que el proper jutjat podria especialitzar-se en matèria penal, civil, violència domèstica o família. Ho ha dit en declaracions a l'ACN.

Montserrat Tura

Arribar a vuit òrgans judicials millora el servei i el funcionament intern. Permetrà que els propers jutjats tinguin especialitzacions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Montserrat Tura ha afirmat que a finals de 2010 es començarà a construir el nou Palau de Justícia de Rubí que atendrà als 165.000 habitants del partit judicial. La consellera també s'ha referit a la demanda de Sant Cugat per tenir el seu propi partit judicial i ha reiterat que actualment la prioritat passa per ampliar i especialitzar els serveis de Rubí.

Sant Cugat, amb més de 75.000 habitants, no té partit judicial propi en contra del que ha demanat, en nombroses ocasions, l'administració local.