El Síndic de Greuges local, partidari de la videovigilància per millorar la seguretat en punts concrets


Temes relacionats

Recoder defensa la implantació de càmeres pel control del trànsit i de la seguretat ciutadana (25/des/09)

La CUP rebutja la instal·lació de càmeres al carrer perquè generarien problemes de convivència (29/gen/09)


  • Comparteix:

Les càmeres s'ubicaran al centre i els districtes

Les càmeres s'ubicaran al centre i els districtes

El Síndic de Greuges local, Jaume Clavell, creu que la instal·lació al municipi de càmeres de videovigilància garantirà la protecció 'd'una majoria de ciutadans' en determinats punts del municipi. Tot i això, el Síndic ha avançat a Cugat.cat que revisarà les ubicacions concretes proposades per l'Ajuntament per evitar que es puguin vulnerar alguns drets.

Clavell s'ha mostrat partidari d'instal·lar càmeres de videovigilància en punts concrets del centre de Sant Cugat i dels districtes. Segons el Síndic de Greuges, el sistema de videovigilància garantirà la protecció de la ciutadania.

Jaume Clavell

La llibertat individual ha de cedir enfront la protecció de les majories. Està molt clar el dret que tenen les institucions per garantir la protecció de les majories.










Tot i això, Clavell ha recordat que hi ha punts on el sistema de videovigilància sí que vulnera alguns drets individuals. Ho ha explicat a Cugat.cat

Jaume Clavell

No em semblaria bé posar càmeres a l'entrada del Monestir o de les seus dels partits polítics.


El Síndic de Greuges creu que la ubicació de les càmeres ha de ser una decisió de l'àrea de Seguretat Ciutadana, tot i que ha proposat alguns punts com la zona de l'estació de la Floresta i el pas soterrani de la plaça Lluís Millet. El Síndic també ha avançat que revisarà els punts triats per l'Ajuntament per comprovar que no vulneren cap dret.

L'equip de govern preveu finançar el projecte d'implantació d'un sistema de videovigilància a la ciutat amb el Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) amb un pressupost de 479.000 euros. Està previst instal·lar càmeres al centre de la ciutat i a diversos punts dels districtes i Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.