L'Ajuntament investiga una antena instal·lada per Adif a l'estació de Renfe a Coll Favà


  • Comparteix:

Vista aèria de l'estació de Renfe a Coll Favà

Vista aèria de l'estació de Renfe a Coll Favà

L'Ajuntament ha obert un expedient per investigar una torre per col·locar antenes que Adif ha instal·lat a l'estació de Coll Favà. El consistori estudia si la torre, instal·lada a mitjans del mes passat, ja figurava al projecte inicial de l'estació i si té els permisos corresponents. Adif ha explicat a Cugat.cat que es tracta d'una antena d'ús intern de comunicació ferroviària inclosa dins el projecte de reconversió de la infraestructura a ample europeu i que compleix totes les normatives existents.

Després de les queixes d'alguns veïns per la instal·lació d'una torre als voltants de l'estació, el consistori investiga la finalitat de l'antena i si requereix llicència.

Adif ha explicat a Cugat.cat que es tracta d'una obra del ministeri de Foment i que està dins els treballs d'instal·lació del tercer carril per a l'explotació de l'ample de via internacional en la línia de Castellbisbal-Nus de Mollet. L'antena no té res a veure amb l'estació i complex totes les normatives, segons Adif, perquè 'està situada a més de 50 metres de les cases' i perquè és un 'projecte d'interès general amb terrenys de domini públic ferroviari'. A més, Adif assegura que no necessita llicència ja que s'utilitzarà per un ús intern de comunicació per a l'explotació ferroviària anomenat GSMR.

Adif ha afegit que les obres de col·locació de l'antena i de tots els treballs inclosos dins el projecte es fan durant la nit per poder-los compatibilitzar amb els serveis ferroviaris de mercaderies i la línia C-7 de passatgers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.