Josep Maria Coronas, economista: 'L'impost de successions és injust'


Temes relacionats

Mantenir la qualitat de les conferències, objectiu de l'Aula d'Extensió Universitària pel 2010 (11/gen/10)


  • Comparteix:

L'economista i advocat Josep Maria Coronas qualifica d''injust' l'impost de successions en una conferència massiva que ha donat el tret de sortida al trimestre de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran (AEU). Prop de 250 persones han assistit al Trade Center a la xerrada 'La lenta agonia de l'impost de successions', que ha repassat els números tributaris i les seves característiques amb un enfocament pràctic.

Josep Maria Coronas considera que no és just que aquelles persones que hereten un patrimoni que algú ha disposat per després de la seva mort hagin de pagar un impost, quan normalment també han ajudat a crear i mantenir aquest patrimoni. Coronas creu que no és cert que d'aquesta manera es distribueixi millor la riquesa.

Josep Maria Coronas

No és just que qui disposa lliurement del seu patrimoni per després de la seva mort, això obligui a pagar un impost a qui hereta el patrimoni.




L'advocat i economista també ha posat èmfasi en què la normativa de cessió de tributs permet que les comunitats autònomes assumeixin competències normatives sobre l'impost. Això fa que el tribut es pagui a Catalunya i no a altres territoris de l'Estat, fet que encara li resta més sentit a l'impost. Ho explica Coronas.

Josep Maria Coronas

Les comunitats autònomes tenen un peculiar sentit sobre com han d'establir aquest impost respecte els seus ciutadans. Hi ha diferències entre unes i altres i, per tant, l'impost està mort.







El Trade Center ha acollit la ponència, que ha reunit unes 250 persones en el tret de sortida del trimestre de l'entitat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquest impost és totalment injust i abusiu, quantitats tant elevades que s'han de pagar a Catalunya, laa resta de Comunitats autònomes no el pagen. Amb la petita reforma que ha fet el govern no tenim ni per començar. El govern català no ens tracta gaire bé al ciutadans del país

Coloma. Enviat el 13/gen/10


Si la societat catalana no es mobilitza, el nostres governants encara creuran que ho ha fet molt bé. Hi ha encara molt desconeixement sobre aquest tema i cal aconseguir deixar de ser espoliats i discriminats fiscalment en front a la resta d'Espanya. Unim-nos tots a la iniciativa ciutadana de www.nosuccessions.org que lluita amb aquest objectiu.

jesus. Enviat el 13/gen/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.