L'Ajuntament del Papiol no creu que la pedrera Berta s'arribi a reomplir amb residus d'ecoparcs


Temes relacionats

La Plataforma de Collserola s'oposa a la resolució del Suprem sobre la pedrera Berta (20/gen/10)

Els partits, prudents amb la sentència del Suprem que permet reomplir la pedrera Berta amb residus d'ecoparcs (20/gen/10)

La FAV alerta de la contaminació dels aqüífers a la pedrera Berta si es converteix en abocador (19/gen/10)

La part santcugatenca de la pedrera Berta s'omplirà només amb terra i runa (19/gen/10)

La Generalitat defensa l'ús de residus d'ecoparcs per restaurar la pedrera Berta (19/gen/10)

La pedrera Berta es restaurarà amb residus d'ecoparcs ( 7/gen/10)


  • Comparteix:

Albert Vilà / Font: www.elpapiol.cat

Albert Vilà / Font: www.elpapiol.cat

L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, assegura a Cugat.cat que no creu que la sentència del Tribunal Suprem que permet reomplir la pedrera Berta amb residus urbans provinents d'ecoparcs s'arribi a aplicar. Vilà ha alertat que si la resolució es fa efectiva la contaminació de l'aqüífer afectaria l'aigua de moltes llars de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'alcalde de la localitat del Baix Llobregat afirma que continuaran lluitant en el terreny polític perquè el sot de la pedrera es reompli amb terra i runa i que demanaran la col·laboració de Sant Cugat.

L'alcalde del Papiol ha assegurat a Cugat.cat que no demanaran la nul·litat de la sentència ja que, segons els seus advocats, no es pot defensar jurídicament, però que seguiran lluitant en el terreny polític. El municipi està en contacte amb la Generalitat, que també està estudiant la resolució.

Albert Vilà ha destacat que no creu que la sentència s'arribi a aplicar ja que considera que canviarien moltes coses.

Albert Vilà

És segur que no s'aplicarà, hi ha un perill de contaminació. S'ha dit molt aviat que es restaurarà amb bales d'ecoparcs.



Vilà ha dit que li ha agradat molt la 'posició' de l'Ajuntament de Sant Cugat, que ha qualificat de 'ferma', en al·lusió a les declaracions de la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, en què explicava que hi ha un acord entre l'Ajuntament i la propietat de la pedrera per reomplir el sot exclusivament amb materials inerts procedents de la construcció.

L'alcalde del Papiol considea que la pedrera 'no està preparada per rebre bales d'ecoparcs' perquè són terrenys permeables. A més, Vilà creu que és un fet inèdit que 'el Suprem s'atreveixi a dir el que discuteixin experts en la matèria' i que no es creu que els residus d'ecoparcs no contaminin.

Albert Vilà

És inèdit que el Suprem s'atreveixi a dir això. No em crec que no contamini, hi ha matèria orgànica.


El consistori veí es posarà en contacte amb l'Ajuntament de la nostra ciutat en breu per demanar el seu suport per defensar la causa.

Recordem que el Tribunal Suprem ha desestimat amb aquesta sentència el recurs de cassació de l'Ajuntament del Papiol davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que demanava que el sot es reomplís amb terra i runa. Així, el Suprem ha dictaminat que la pedrera Berta es podrà reomplir amb residus embalats provinents dels ecoparcs perquè, segons el tribunal, no comporten riscos de contaminació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.