El Consorci de Collserola relativitza el risc d'incendi pels arbres acumulats a la serra


Temes relacionats

Collserola, en risc d'incendi un any després de la gran ventada (22/gen/10)


  • Comparteix:

El Consorci del Parc de Collserola nega que hagi augmentat el risc d'incendis a la serra pels arbres encara sense recollir després de la ventada de fa un any. Ho ha dit el director gerent de l'ens, Marià Martí, en una entrevista a Cugat.cat, on ha relativitzat l'avís fet per l'alcalde, Lluís Recoder, i per membres de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF). La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha dit que si la Generalitat hagués contractat una empresa especialitzada per netejar els boscos ara no hi hauria tanta fusta acumulada a la serra.

El gerent del Consorci del Parc de Collserola ha assegurat a Cugat.cat que de cara a la futura campanya de prevenció d'incendis, prevista abans de l'estiu, totes les franges dels boscos del terme de Sant Cugat quedaran netes dels arbres que van caure per la ventada d'ara fa un any. Marià Martí no ha concretat, però, el nombre de restes vegetals que s'han retirat fins el moment dels més de 60.000 arbres que, segons estimacions, van caure a la nostra ciutat.

Martí ha afegit que les restes que han quedat al sotabosc no es retiraran mai per falta de pressupost i d'accessibilitat a la zona. Martí ha dit, però, que aquesta massa forestal seca no augmenta el risc d'incendis a la zona, en contra del que ha alertat l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF). Ho ha dit al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat ràdio.

Marià Martí

Un espai natural l'hem de deixar tranquil perquè no és un jardí. Es confonen temes estètics amb temes de gestió. Relativitzo el risc d'incendi.



La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha qüestionat l'esforç que ha fet la Generalitat durant aquest any. Segons Subirà, el govern hauria d'haver contractat una empresa especialitzada per netejar els boscos.

Marta Subirà

L'esforç hauria d'haver sigut més important. Només van venir vuit persones. Si s'hagués contractat una empresa especialitzada s'hagués fet més i millor feina.





En aquest sentit, Marià Martí ha donat la raó a l'Ajuntament i ha explicat que el model escollit per a les brigades de neteja va donar més resultats d'ocupació que d'efectivitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.