La majoria dels arbres caiguts a Collserola per la ventada de fa un any no es recolliran mai


  • Comparteix:

A Sant Cugat van caure més de 60.000 arbres, molts a sobre les cases

A Sant Cugat van caure més de 60.000 arbres, molts a sobre les cases

Avui fa un any que Sant Cugat va patir les conseqüències de la gran ventada que va afectar diverses ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona. El 24 de gener del 2009 van caure més de 60.000 arbres a la nostra ciutat, la majoria a la serra de Collserola. Un any després, encara són moltes les restes que no s'han recollit i proliferen les veus que adverteixen del risc d'incendis que suposarà aquesta acumulació de materials combustibles al bosc. El reportatge: la ventada, un any després a Cugat tv

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrar preocupat per tots els arbres que es quedaran al sotabosc i ha criticat la implicació de la Generalitat amb les conseqüències de la ventada.

Lluís Recoder

Collserola està ple d'arbres caiguts que no s'han retirat i difícilment es retiraran. No hi hagut un esforç per part de la Genralitat per anar-ho refent.


L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) alerta de l'alt risc d'incendi que comporta la massa forestal seca que encara no s'ha retirat, tot i les actuacions fetes durant aquest últim any. Iñaki Ferreira ha explicat que els pins caiguts es converteixen en combustible disponible, és a dir, en un incendi potencial.

Iñaki Ferreira

Aquests pins que estan caiguts augmenten el risc potencial d'incendi perquè és un combustible afegit.


Una objecció que relativitzen des del Consorci del Parc de Collserola. Així ho ha dit el director gerent de l'ens, Marià Martí, al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat ràdio.

Marià Martí

Un espai natural l'hem de deixar tranquil perquè no és un jardí. Es confonen temes estètics amb temes de gestió. Relativitzo el risc d'incendi.


Valldoreix va ser una de les zones més castigades per la forta ventada. Només en aquest territori es calcula que van resultar afectats més de 20.000 arbres. Els treballs per millorar Valldoreix s'han allargat fins a l'actualitat.

Tots els santcugatencs, en major o menor grau, es van veure afectats per aquest factor meteorològic. Els serveis socials de l'Ajuntament es van fer càrrec d'una desena de famílies que van veure com els arbres havien destrossat les seves cases.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.