La factura de la ventada de fa un any puja a més de 800.000 euros


Temes relacionats

La majoria dels arbres caiguts a Collserola per la ventada de fa un any no es recolliran mai (24/gen/10)

Els Bombers alerten de l'acumulació de material combustible a Collserola (22/gen/10)

El Consorci de Collserola relativitza el risc d'incendi pels arbres acumulats a la serra (22/gen/10)

Collserola, en risc d'incendi un any després de la gran ventada (22/gen/10)


  • Comparteix:

A Sant Cugat van caure més de 60.000 arbres

A Sant Cugat van caure més de 60.000 arbres

Sant Cugat i Valldoreix han destinat més de 800.000 euros a reparar els desperfectes ocasionats per la gran ventada d'ara fa un any. L'Ajuntament i l'EMD han comptat amb subvencions i ajuts d'altres administracions, especialment de la Diputació de Barcelona, que ha aportat més de 260.000 euros. A Valldoreix, la major despesa s'ha destinat a la contractació d'una empresa especialitzada per retirar els més de 20.000 arbres que van caure al territori.

L'Ajuntament ha destinat 407.000 euros, segons xifres municipals, per solucionar les conseqüències derivades de les ventades que van afectar la nostra ciutat el 24 de gener del 2009. Sant Cugat va demanar una subvenció de 300.000 euros a la Diputació de Barcelona per poder tirar endavant els treballs, i finalment en va rebre 178.000, el que representa un 43% de la despesa total.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha dit a Cugat.cat que l'esforç econòmic destinat a les conseqüències de la ventada ha estat 'brutal'.

Lluís Recoder

Ens vam gastar una brutalitat de diners. La Diputació ens va donar una subvenció de més de 100.000 euros.


Una de les zones més afectades del municipi va ser Valldoreix, on van caure 20.000 dels més de 60.000 arbres comptabilitzats al conjunt del terme municipal. L'administració d'aquest territori va destinar 431.000 euros per millorar la zona i va rebre prop de 200.000 euros de la Diputació de Barcelona i el govern espanyol. Ara, l'EMD està a l'espera de cobrar l'ajuda de la Generalitat, que suma poc més de 10.000 euros.

Escoltem el vocal de Medi Ambient de l'EMD, Pablo Alonso, en declaracions a Cugat.cat.

Pablo Alonso

Hem destinat una quantitat important. Hem rebut subvencions de la Diputació i l'Estat, i estem pendents de la Generalitat.



Tot i els diners destinats durant aquest últim any per part de les dues administracions, encara no s'han retirat tots els arbres tombats. De fet, a Collserola, la zona més afectada, a dia d'avui són milers els arbres caiguts que es troben al sotabosc de la serra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.