La CAL demana als partits que expliquin que pensen fer per defensar la llengua catalana


  • Comparteix:

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) ha enviat un manual a les formacions polítiques, a excepció del PP, perquè fomentin l'ús del català en la propera legislatura. L'actuació, que es realitza als municipis on la CAL té seus, també es fa extensiva als Consells Comarcals i les diputacions.

Segons la CAL, els ciutadans no són conscients que l'ús social del català està retrocedint. Per aquest motiu, la coordinadora ha enviat un document als partits perquè apliquin actuacions concretes en el foment de l'idioma oficial. El col·lectiu ha descartat enviar el manual al Partit Popular en considerar-lo enemic de la llengua catalana.

La CAL insisteix en la importància que té l'actuació dels ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en el foment de l'ús de la llengua catalana. Ho diu el membre de la CAL, Bernat Pros:

Bernat Pros

Els hi hem adreçat propostes per potenciar l'ús social de la llengua catalana


El document inclou una reflexió sobre la situació real de l'ús del català on queda palesa la precarietat del seu estat. L'entitat diu que, a més d'ensenyar-se a les escoles, el català ha de ser una llengua necessària dins la societat. Bernat Pros ha posat alguns exemples:

Bernat Pros

Cal que tot el personal administraiu utilitzi el català


La secció santcugatenca de la CAL està integrada per una desena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.