L'AFA inicia els tallers de formació per ajudar malalts i familiars


Temes relacionats

Música i solidaritat s'uneixen aquesta nit al Teatre-Auditori per recaptar fons contra l'Alzheimer (16/gen/10)

Rosalina Sicart: 'El suport de les entitats és molt important per a nosaltres' (16/gen/10)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta la presidenta de l'AFA, Isabel Martínez, i la gerent Rosalina Sicart

D'esquerra a dreta la presidenta de l'AFA, Isabel Martínez, i la gerent Rosalina Sicart

L'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA) comença aquesta setmana els tallers de formació amb l'objectiu d'oferir consells pràctics i coneixements entorn les demències, així com apropar els serveis que ofereix l'entitat. Els tallers de formació comencen aquest dimarts i s'allargaran fins al maig. L'AFA també ofereix entrevistes, grups d'ajuda mútua al Centre Terapèutic de Malalties Neurològiques de la Creu Roja i tertúlies a càrrec de la gerent i tècnica de l'AFA Vallès Occidental, Rosalina Sicart.

El primer taller de formació serà aquest dimarts a dos quarts de set del vespre i anirà a càrrec del neuròleg Domènech Gironés, que explicarà els protocols que segueixen els doctors davant la detecció de malalties com l'Alzheimer o el Parkinson. L'atenció domiciliària és un altre dels aspectes que vol destacar l'associació i ho farà amb la membre de la Mundial Asistance Contigo, Maria José Botella.

La presidenta de l'AFA, Isabel Martínez, explica el motiu pel qual ofereixen aquests tallers de formació.

Isabel Martínez

Ho organitzem per a informació i formació dels familiars de personess amb Alzheimer. Són de tipus pràctic, per ajudar a portar la malaltia.


Els tallers seguiran amb la ponència d'una neuropsicòloga del Centre Sanitari Can Mora, que explicarà per a què serveix el test com a prova diagnòstica i donarà pas a la higienista Rosa López, que mostrarà el procediment per fer la higiene bucal a persones afectades per la malaltia d'Alzheimer. L'últim taller de formació comptarà amb la presència de la infermera acupuntora, Maite Miranda, del Centre Sanitari Can Mora, i de la treballadora familiar, Ana Alicia Hernández, per explicar la tècnica de la digitopuntura i el massatge per a malalts i cuidadors.

Tots els tallers tindran lloc l'últim dimarts de cada mes a dos quarts de set del vespre a la Casa de Cultura. A més, l'AFA també té preparats diversos col·loquis per apropar-se als veïns dels districtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.