Ajornat el 'Mou-te' pel retard en les obres del Casal de Cultura de Mira-sol


Temes relacionats

El termini per participar al 'Mou-te' s'amplia fins el 27 de gener (12/gen/10)

El guanyador del 'Mou-te Tardor', Rembrandt42, actua avui a l'Envelat (29/des/09)

Jessi Sotodosos: 'Si el Mou-te es fes a nivell comarcal el cicle seria inacabable' (29/des/09)

Els guanyadors del Mou-te Tardor actuen a l'Envelat (24/des/09)

El quart 'Mou-te' es presenta consolidat i com un aparador de la música santcugatenca (17/des/09)


  • Comparteix:

Els Rembrandt 42 van ser els guanyadors de l'última edició del 'Mou-te' tardor

Els Rembrandt 42 van ser els guanyadors de l'última edició del 'Mou-te' tardor

La quarta edició del cicle de concerts 'Mou-te' s'ajorna pel retard en les obres de la sala de teatre del Casal de Cultura de Mira-sol, emplaçament on s'havien de celebrar els concerts de la iniciativa. Ho ha explicat a Cugat.cat la regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat, que ha indicat que els espais de què disposa actualment la ciutat no reuneixen les condicions necessàries per acollir el cicle. Les maquetes presentades fins ara a l'edició de primavera del concurs quedaran en dipòsit i es consideren presentades per quan es torni a convocar la proposta.

Les obres del Casal de Cultura de Mira-sol no estaran a punt acollir el cicle fins el mes de maig, fet que obliga l'Ajuntament i Cugat.cat, organitzadors de la iniciativa, a ajornar la quarta edició del 'Mou-te'. L'objectiu de l'àrea d'Educació i Joventut és reprogramar l'edició de primavera tant aviat com sigui possible.

Esther Salat ha explicat que el retard es deu al procés administratiu de licitació dels treballs que s'han de fer a la sala de teatre de l'equipament. Són declaracions a Cugat.cat.

Esther Salat

Les obres s'han endarrerit pel procés de licitació. Els diferents espais de la ciutat no reuneixen les condicions pel 'Mou-te'.


Salat no creu que la ciutat tingui actualment una alternativa a aquestes instal·lacions. La regidora d'Educació i Joventut ha reconegut que la futura sala de concerts, inclosa al pla d'equipaments al carrer de Can Solà, seria un possible espai per acollir el 'Mou-te'. Tot i que el projecte no té data d'execució, està pressupostat als comptes de 2010 i Salat espera que es pugui acondicionar aquest any.

Esther Salat

Hem pogut posar-ho al pressupost del 2010, no tenim data, estem treballant amb el projecte.


Les dificultats tècniques, la poca capacitat i la mala disposició dels espais són alguns dels inconvenients que, segons Salat, impedeixen organitzar la iniciativa al Teatre la Unió i al Centro Popular Andaluz (CPA), on ja s'havia celebrat el cicle anteriorment. La titular d'Educació i Joventut diu que no es pot buscar qualsevol espai 'per sortir del pas' ja que es restaria importància al 'Mou-te', un projecte 'prou important com per no desmereixe'l'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Va home va! El problema no són les obres del Casal de Mira-sol. El problema real és que Sant Cugat, una ciutat de 70.000 habitants, no té espais per a tocar en directe!! Perquè no cal dir que a l\'Auditori, els grups locals, amateurs i que no fem pop-rock pastel ho tenim difícil. És trist que hagi d\'estar salvant els mobles el BOHÈMIA, EL BOHÈMIA!! El karaoke és l\'opció amb més cara i ulls per a fer concerts??? Parlant clar, el problema és que no hi ha espais per tocar i NO HI HA VOLUNTAT POLÍTICA PER A TROBAR-LOS. Si enlloc del \'Mou-te\' es tractés de la \'Gran fira internacional de joves empresaris emprenedors europeus cívics i moderns\' ja remourien cel i terra per a crear un espai adequat, ja...

músic santcugatenc bastant fart. Enviat el 27/gen/10


L'ajuntafems ja ens té més que acostumats a aquest tipus de xerrameca barata. Fa 15 anys que els músics del poble estem demanant una sala de concerts i fa 15 anys que ens donen llargues en plan "ho tenim contemplat en el pressupost"... no és per ser pessimista però fins que no tingueu la sala feta us podeu estalviar la vostra propaganda electoral i les vostres paraules buides, ja és massa tard per a confiar en vosaltres. Ara sembla que la cosa comença a fer més pudor que abans (si és que és possible) i que ja no podeu ni acollir el Mou-te... Espero que la gent es doni compte de com està de maltractada la música i els músics en aquest poble seu de l'OPUS i d'ESADE, això si, a l'Auditori que no hi falti Pereza... Sou i vau ser un equip de govern lamentable!

Pol Barbé. Enviat el 27/gen/10


Quants cops s'ha promés la sala de concerts? Portem masses anys esperant i aquí no s'hi fa res! Estem farts de tot, farts de promeses que no porten enlloc.

jove santcugatenc i músic. Enviat el 27/gen/10


Tota la raó del món, això és una vergonya. Amb la quantitat de grups i músics que hi ha en aquesta ciutat ja fa més de 15 anys que s\\'hauria d\\'haver fet una sala com cal per donar un espai a la forma més natural i primitiva de la música: el directe. Sembla mentida que es destinin tants diners a fires de comerç, autobusos públics a ESADE (quan ja n\\'hi ha de privats), grups de pop comercial per l\\'Auditori (que després cobrarà 40€ d\\'entrada) i no es construeixi una sala de concerts per donar veu i vida a la música local. Als de l\\'equip de govern: aquesta és la vostra promoció de la cultura entre els joves? així és com voleu transformar la ciutat, fent fora a tots els joves músics que no tenen lloc al seu poble per tocar? Realment aquesta situació és descarada. Ja no us valen més demagògies polítiques, digueu públicament que la cultura jove de la ciutat us és igual.

no hi ha música en aquesta ciutat. Enviat el 27/gen/10


Molt bé: ni sala de concerts, ni conservatori de música...A què dedica aquest ajuntament el pressupots de cultura? Quina vergonya que a una de les ciutats amb més estudiants de música de Catalunya l'Ajuntament no es dediqui a promocionar ni la formació musical ni la mostra d'aquesta en directe. Tots els pobles petits tenen una sala i la GRAN ciutat de Sant Cugat obliga als seus joves músics a marxar fora a tocar?

cultura?. Enviat el 27/gen/10


Senyoreta Salat, creu que ens entendrirà amb les seves paraules d\'esperança? Segur que després de les seves declaracions va marxar a casa pensant: J\'a està, ja he tornat a deixar als joves de 4 potes i no s\'han enterat...\" Diu que no proposa alternativas per no desprestigiar el MOU-TE? Però si no hi ha manera més gran de desprestigiar-lo que el·liminar-lo!!!!! VER-GO-NYA

Estem fins la MINGA. Enviat el 27/gen/10


És una vergonya que una ciutat com aquesta , amb tanta oferta musical de tot tipus de grups i grups tan interessants es quedi sense el mou-te. Crec que era un projecte que estaba bastant considerat pels musics i que si més no ens garantia música en directe de tan en quant. I mai he trobat que hi faltés públic, al contrari. Per altra banda tots sabem que el problema no és el lloc, serà que no fa anys que es demana un lloc per la música en directe i ara serà perque hi ha obres... el problema es que no hi hagi cap alternativa en tot Sant Cugat.

The Risas. Enviat el 27/gen/10


Molt bé senyor recoder, molt bé senyora Salat. MOLT i MOLT bé, com sempre!!!!! Però Esther, què fas durant tot el dia pel que fa a joventut? Fer sales de concerts? No creus que t'hi hauries de posar d'una vega per totes?? PROU JA!!

emprenyat. Enviat el 27/gen/10


Aixi no podem continuar, això es lo últim que haviem de sentir, per no desprestigiar un event, no es fa. Segurament trobar solucions inmediates no toca per mandra, i solucions a llarg plaç no interesen... Senyors, cal que fem algo, i que sigui contundent, crec que ja toca, son molts anys de retirar-nos... Les crestes ben altes!

ALF. Enviat el 28/gen/10


Tota la música en directe a Sant Cugat és d'iniciativa privada, amb el que això comporta: gent amb pocs recursos que es gasten diners, temps i esforç per amor a l'art, per amor a la música en directe, sense cobrar un sou. Són lloables iniciatives com les que acull el CPA o El Bohèmia, però no són la solució, ja que els que ho munten no tenen recursos com per muntar quelcom amb cara i ulls. siusplau, Ajuntament... Reaccioneu. CIU, no guanyareu els nostres vots, però potser recuperareu una miqueeeeta de credibilitat Per cert, i la Nau del Casal Cultural de Valldoreix?? Perquè no es pot fer allà el MOU-TE??

I la nau del Casal de Valldoreix???. Enviat el 28/gen/10


Realment penós que sant cugat estigui tan inundat d\'edificis i que l\'ajuntament no s\'hagi dedicat a destinar ni tan sols un d\'ells per a ser un espai en condicions on es puguin celebrar concerts. Per cert, qui altres anys hagi cel·lebrat el carnestoltes, sapigueu que és probable que per la mateixa regla de tres quedi anul·lat el concert i el ball final. Penós.

Fot pena. Enviat el 28/gen/10


Volem musica a Sant Cugat! Sr. Recoder, perque no es preocupa de guanyarse els vots del futur satisfen el jovent de Sant Cugat? Em sembla perfecte que vulgui satisfer les persones que tenen calers del nostre poble... Pero com he dit, és el NOSTRE poble! nosaltres els joves som el sant Cugat del futur, i volem musica, espais habilitats per a realitzar concerts sense que els veins puyguin queixar-se. Estem farts de que sempre siguin els joves els que reben les pitjors conseqüències! PER UN SANT CUGAT MÚSIC!

niev. Enviat el 29/gen/10


no em sembla gens encertat tot aixoò. Fan que ens sentim com una merda, completament desplaçats, només fan el que volen sense pensar en el joven del poble, el qual és el futur de sant cugat!Només saben mirar per a ells mateixos, per això nosaltres ho farem el dia que anem a votar!!!! . La música és una de les coses que fa que ens moguem, i ara ens la treuen???

els joves com a segon plat. Enviat el 29/gen/10


CALLEU HOME, QUE ELS BURGUESOS VOLEN DORMIR!

SILENCIABSOLUT. Enviat el 31/gen/10


Si això és un poble...

Albert. Enviat el 31/gen/10


es una vergonya, mira que hi ha equipaments per tot, però sembla ser que no per a música... a més nomñes cal donar permís, iniciativa ciutadana ja nhi ha, lajuntament no hauria de fer res, només donar prmis

Ciutadà. Enviat el 5/feb/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.