S'obre el període de preinscripció escolar pels cicles d'infantil, primària i ESO


Temes relacionats

L'oferta de places als centres públics i concertats es mantindrà estable el curs vinent (29/gen/10)


  • Comparteix:

CEIP Catalunya

CEIP Catalunya

El període de preinscripció pel segon cicle d'educació infantil, l'educació primària i la secundària obligatòria s'obre aquest dimarts. Els formularis de sol·licitud es poden obtenir als centres, a l'Oficina Municipal d'Escolarització i a l'Ajuntament. Els tràmits es poden fer també per Internet. La preinscripció de batxillerat i formació professional de grau mitjà començarà el 10 de maig, i la de grau superior a partir del 25 de maig. El departament d'Educació afirma que l'escolarització a Sant Cugat està molt estabilitzada i descarta la necessitat d'ampliar l'oferta a curt termini.

Tots els infants nascuts l'any 2007 i els que canvien de centre s'han de preinscriure des d'avui i fins el 16 de febrer. Les famílies han d'escollir un centre educatiu, tot i que els centres públics i concertats no sempre tenen places suficients per donar cabuda a totes les sol·licituds. En aquests casos, la Generalitat estableix els criteris per ordenar les demandes.

Per formalitzar la preinscripció, cal omplir el formulari facilitat pel propi centre, adreçar-se a l'Oficina Municipal d'Escolarització o a l'Ajuntament. També es pot obtenir el document a Internet, a la pàgina web Gencat.cat/preinscripcio.

Durant el termini de preinscripció, cal presentar al centre demanat en primera opció el formulari emplenat i les fotocòpies del DNI, el llibre de família i la targeta sanitària individual. A més, si s'al·lega algun criteri de prioritat, cal presentar la documentació que l'acredita. Posteriorment, els centres publiquen les llistes de les sol·licituds rebudes amb la puntuació de cadascuna.

Més endavant, es tria per sorteig el número a partir del qual s'ordenen definitivament les sol·licituds. Així s'obté la llista de l'alumnat admès a cada centre. Si altres alumnes amb més puntuació han ocupat les places vacants del centre sol·licitat com a primera opció, s'assignarà una plaça en un altre dels centres demanats seguint l'ordre de preferència. Per últim, en una fase posterior, cal formalitzar l'acceptació de la plaça assignada en el procés de matriculació.

Les escoles i instituts de Sant Cugat oferiran el curs vinent 524 places per accedir als cicles d'infantil, primària, ESO i batxillerat als centres públics i concertats. El departament d'Educació afirma que l'escolarització a Sant Cugat està molt estabilitzada i descarta la necessitat d'ampliar l'oferta a curt termini. El creixement intern dels nous centres, que ara se situa als nivells de primària, es notarà a la secundària a partir del curs 2012-2013.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.