En declaracions a Cugat.cat, Leal responsabilitza de la situació el departament de Salut de la Generalitat.
Maria Eugenia Leal
No pot ser que en un menjador social o escolar es llenci menjar d'aquesta manera.
Segons la responsable d'Hostaleria de la UGT, el departament de Salut no preveu què fer amb el menjar sobrant i, a més, sanciona durament els establiments si a la nevera guarden aliments del dia anterior. Leal també acusa les empreses de càtering i alimentació que treballen en aquests centres, que, segons diu, no faciliten la bona conservació dels aliments que es consumeixen en alguns centres socials i escolars.
En resposta a aquesta denúncia, l'Agència de Protecció de la Salut defensa la seva tasca de garantir que no es reutilitzin aliments que podrien posar en perill la salut de les persones a causa del procés de conservació. La cap de gestió de riscos de l'agència, Carme Chacón, ha assegurat a Cugat.cat que si els aliments són aptes per al consum, sí que es pot arribar a acords per donar-los sortida.
Chacón ha recalcat que el problema rau en la gestió que fan algunes empreses de càtering i alimentació.
Carme Chacón
Les empreses tenen la responsabilitat de gestionar bé les seves previsions i decidir què faran si sobra menjar.
El CAR de Sant Cugat s'ha distanciat de les acusacions i ha indicat que el seu servei de menjador el gestiona una empresa privada, que s'encarrega de triar els aliments i preveure la seva conservació.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.