Arcadi Oliveres: 'L'exèrcit dels Estats Units està fent una acció criminal a Haití'


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres

El president de l'ONG Justícia i Pau, el santcugatenc Arcadi Oliveres, critica durament la militarització de l'ajuda nord-americana a Haití. Oliveres parla d'una 'acció criminal' de l'exèrcit dels Estats Units, que prioritza els seus interessos estratègics i comercials a l'ajuda humanitària. Justícia i Pau és una de les ONG catalanes que han signat un manifest per reclamar que els cossos militars no liderin l'ajuda als damnificats pel terratrèmol.

Arcadi Oliveres es mostra implacable amb l'orientació militarista de l'ajuda nord-americana a Haití, protagonitzada per 'forces armades d'ocupació' que han imposat les seves condicions a la resta d'equips d'ajuda d'emergència, especialment a les ONG. El president de Justícia i Pau parla d'una 'acció criminal' de l'exèrcit dels Estats Units.

Arcadi Oliveres

Hi ha entitats que ho han qualificat d'acció criminal de l'exèrcit nord-americà, perquè evita accions immediates. És imperdonable.









Oliveres afirma que les tropes nord-americanes desplaçades a Haití prioritzen els interessos geoestratègics dels Estats Units i adverteix del perill d'una ocupació permanent del país caribeny per reforçar la pressió sobre Cuba.

Arcadi Oliveres

Es podria fer un sandvitx a Cuba entre Haití i Florida. Els interessos nord-americans prevalen sobre els de la ciutadania.


Les crítiques d'Oliveres també apunten a la Unió Europea, que només ha mobilitzat una ajuda a Haití equivalent a nou dies de despesa militar de l'Estat espanyol, mentre condemna el país a la pobresa amb mesures proteccionistes en el mercat del sucre.

L'ONG que presideix Arcadi Oliveres, Justícia i Pau, és una de les 28 organitzacions catalanes que han signat un manifest rebutjant la militarització de l'ajuda a Haití i reclamant que es cancel·li totalment el deute extern del país. Entre els signants també hi ha l'ONG Babel Punt de Trobada, amb delegació a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.