La Diada de la No Violència ret homenatge a Lanza del Vasto amb poemes musicats


  • Comparteix:

La lectura de dos poemes de Lanza del Vasto amb acompanyament musical i un repàs a la vida i obra d'aquest seguidor de Gandhi han estat les activitats que han servit per recordar el filòsof i escriptor. L'acte, emmarcat en la 5a edició de la Diada de la No Violència de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), ha volgut apropar la figura de del Vasto als assistents, un personatge poc conegut que va influenciar molt en els moviments pacifistes de la Catalunya dels anys 50 i 60.

Un any més, La Diada de la No Violència, ha servit per commemorar l'aniversari de la mort de Gandhi, així com per retre homenatge a diferents personalitats que han dedicat la seva vida a lluitar a favor de la pau. En aquesta 5a edició, els assistents han recordat la figura de Lanza del Vasto, seguidor i deixeble de Gandhi.

El secretari general de la Unipau, Àlvar Roda, ha destacat la tasca portada a terme per Lanza del Vasto, una figura poc coneguda a Catalunya.

Àlvar Roda

Lanza del Vasto va ser un pacifista en els anys 50 i 60 i va crear l'entitat amics de l'arca. És poc conegut i per això el volem donar a conèixer.



Per la seva banda, Fèlix Saltor, que va conèixer del Vasto, s'ha mostrat satisfet per l'homenatge.




Felix Saltor

L'homenatge ha anat bé, hem explicat qui és i com Lanza del Vasto va demostrar que la no violència era possible.




Prop d'una cinquantena de persones s'han aplegat a la plaça dels Quatre Cantons per celebrar la Diada de la No Violència.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.