El 14% de la població de Sant Cugat és d'origen estranger


Temes relacionats

Donen de baixa del padró gairebé 1.200 estrangers no comunitaris sense residència permanent ( 2/mai/08)

12 de cada 100 santcugatencs són estrangers, segons l'INE (22/gen/08)


  • Comparteix:

Els bolivians són el col·lectiu estranger més nombrós

Els bolivians són el col·lectiu estranger més nombrós

Els estrangers empadronats a Sant Cugat suposen el 14% de la població total, segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) corresponents al padró del 2009. La població estrangera s'ha multiplicat gairebé per sis en l'última dècada, fins arribar als 11.000 habitants actuals. La població d'origen extracomunitari suposa el 8'6% del total. Per nacionalitats, els grups més nombrosos provenen de Bolívia, Equador i França.

Els estrangers extracomunitaris sumen 6.810 persones, un 8'6% dels empadronats a Sant Cugat. La majoria provenen del continent americà. Els bolivians són el col·lectiu més nombrós, amb 1.186 persones, seguits dels equatorians, que són 1.110, segons les dades del padró de l'INE.

A més, hi ha 4.540 empadronats d'origen europeu, dels quals només 329 provenen de l'àmbit europeu no comunitari. Entre els procedents de la Unió Europea, destaquen els francesos, que són 1.003 persones, seguits dels italians, que en són 829. Alemanys i britànics ocupen les següents posicions.

En l'última dècada, la població d'origen estranger a Sant Cugat s'ha multiplicat gairebé per sis, passant de 1.969 persones fa deu anys a les 11.021 actuals. En percentatges, el nombre d'estrangers empadronats a la ciutat ha passat del 4 al 14% en una dècada.

Les dades de l'INE situen Sant Cugat en nivells similars als d'altres municipis de la comarca com Rubí, que té un 14% d'estrangers empadronats; Sabadell, que no arriba al 13%; Terrassa, que frega el 15%; i Cerdanyola, que queda per sota, amb poc més d'un 10%. Ciutats com Vic, l'Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet superen el 21%. La mitjana catalana frega el 16%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.