Foment instal·larà pantalles acústiques a les vies de Renfe al pas per Coll Favà i Can Magí


Temes relacionats

Recoder es referma en la construcció de falsos túnels per reduir el soroll dels trens de Renfe (11/ago/08)

Foment accepta replantejar l'apantallament per reduir el soroll del pas dels trens de mercaderies d'ample europeu (22/jul/08)

Picabaralla entre el PSC i el PP per les obres de la línia de Renfe al seu pas per Sant Cugat (25/jun/08)


  • Comparteix:

El Ministeri de Foment instal·larà pantalles acústiques per reduir el soroll dels trens de Renfe als barris de Coll Favà i Can Magí. A petició de l'Ajuntament, Foment ha elaborat un nou estudi sonomètric que actualitza el que es va fer fa gairebé nou anys i que, ara sí, preveu apantallar la línia al seu pas per les zones residencials, i no només a la banda del CAR i el Viaró. L'actuació s'iniciarà previsiblement abans de l'estiu i també servirà per tancar totalment l'accés a les vies.

Ho ha avançat a Cugat.cat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, després de la reunió que ella i l'alcalde van mantenir dilluns a Madrid amb el sotsdirector d'Infraestructures Ferroviàries de Foment, Manuel Herrera. A l'espera d'analitzar més a fons el contingut del nou estudi sonomètric, Conesa ha valorat positivament la nova orientació del ministeri en aquesta matèria.

Mercè Conesa

A primera vista l'estudi sembla ben realitzat. S'han avaluat especialment els punts on hi ha centres educatius.



Tot i això, l'equip de govern manté a l'horitzó la proposta d'aconseguir la cobertura total de la línia de Renfe al seu pas per Sant Cugat. Segons Conesa, el soterrament obriria moltes oportunitats en aquest sector de la ciutat, sobretot per la proximitat entre l'estació de Renfe i la dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Volpelleres, que entrarà en funcionament al juny.

Mercè Conesa

Reiterem la demanda de connectar l'estació de Renfe i la dels FGC. Aquest eix podria funcionar com a intercanviador.


Mercè Conesa ha detallat que l'equip de govern espera validar el projecte d'apantallament en les properes dues o tres setmanes i que, previsiblement, l'actuació s'iniciarà abans de l'estiu. Les obres s'aprofitaran també per tancar totalment l'accés a les vies de Renfe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.