Sant Cugat, seu de la primera reunió del Fòrum d'Astrofísica


  • Comparteix:

Logo del fòrum

Logo del fòrum

Sant Cugat acollirà la primera reunió internacional del Fòrum d'Astrofísica que se celebrarà del 12 al 16 d'abril. La trobada reunirà experts internacionals amb la intenció d'analitzar els fenòmens més violents i energètics de l'univers. El fòrum de nova creació organitzarà aquestes trobades cada dos anys. La primera cita portarà per títol 'Emissió d'alta energia dels púlsars i els seus sistemes'.

La doctora i professora de la Universitat d'Oxford Jocelyn Bell-Burnell serà l'encarregada de conduir la xerrada inaugural que es farà el 12 d'abril al Teatre-Auditori amb l'entrada oberta i gratuïta per a tothom.

La recerca doctoral de Bell-Burnell va portar al descobriment dels púlsars el 1967 i va valer perquè el seu director, Antony Hewish, es fes amb el Premi Nobel de Física de 1974.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, i la regidora d'Educació, Esther Salat, presentaran aquest dilluns aquesta trobada científica conjuntament amb el director de l'Institut d'Estudis Espaials de Catalunya, Jordi Isern, i el coordinador del fòrum, DiegoTorres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.