El projecte de videovigilància preveu instal·lar 13 càmeres a l'eix de vianants


Temes relacionats

L'equip de govern censura les crítiques 'electoralistes' de PSC i ICV a la videovigilància (15/feb/10)

ICV nega que Sant Cugat necessiti càmeres de videovigilància al carrer (11/feb/10)

Llum verda del govern espanyol a finançar el projecte de videovigilància a la ciutat ( 9/feb/10)

El PSC aposta per reduir el finançament de la videovigilància i destinar-lo a altres projectes (10/feb/10)

Un Sant Cugat videovigilat ( 5/feb/10)

La CUP critica la possibilitat d'instal·lar càmeres de videovigilància a la ciutat (28/gen/10)

La FAV demana que veïns i comerciants puguin opinar sobre la ubicació de la videovigilància (12/gen/10)

El Síndic de Greuges local, partidari de la videovigilància per millorar la seguretat en punts concrets (11/gen/10)

Recoder defensa la implantació de càmeres pel control del trànsit i de la seguretat ciutadana (25/des/09)


  • Comparteix:

El projecte de videovigilància de l'equip de govern preveu instal·lar 13 càmeres de seguretat ciutadana als carrers de l'eix de vianants, de la plaça d'Octavià a la plaça de Lluís Millet. Ho ha avançat a Cugat.cat el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, que ha explicat també que hi haurà 32 càmeres més per controlar el trànsit en diversos punts del municipi, tant al centre com als districtes.

Un cop aprovat pel govern espanyol el finançament del projecte, que prové del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), l'equip de govern enviarà aquest mes la proposta a la direcció general de policia de la Generalitat perquè l'elevi a la Comissió de Videovigilància, que és qui ha de donar el vistiplau definitiu a la petició.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, ha explicat a Cugat.cat els detalls de la proposta. Si s'aprova el projecte de l'equip de govern, les càmeres de seguretat ciutadana seran 13, totes al centre de la ciutat, distribuïdes al llarg de l'eix de vianants que va de la plaça d'Octavià fins a la plaça de Lluís Millet. Martorell ha justificat així la proposta d'ubicacions.

Xavier Martorell

En aquest eix hi ha assalts en botigues i furts. A la plaça de l'estació també hi ha reiterades queixes per robatoris.


Martorell ha subratllat que l'ús d'aquestes càmeres està estrictament regulat per llei i ha reiterat que només la policia tindrà accés a les imatges quan s'hagin detectat actes delictius, de manera que no hi haurà problemes de vulneració del dret a la intimitat. El regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que obriran converses amb els veïns i comerciants de l'eix de vianants per parlar de la ubicació de les càmeres, però ha aclarit que el criteri que primarà serà el de la seguretat.

Xavier Martorell

Parlarem amb tothom, però és indiscutible que el criteri de seguretat serà el que primarà.


A banda de les càmeres de seguretat ciutadana, l'equip de govern instal·larà 32 càmeres més destinades al control dels fluxes de trànsit i la mobilitat. En aquest cas, els aparells s'ubicaran als accessos del municipi i altres punts de la ciutat, tant al centre com als districtes. Segons Martorell, tot i que aquest no sigui l'objectiu prioritari, aquestes càmeres també tenen un 'efecte dissuassori' per als delinqüents.

Del pressupost total del projecte finançat amb el Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local, que puja a 479.000 euros, les càmeres s'enduran un total de 180.000 euros.



  • Comparteix:

COMENTARIS

A la propera entrevista, se li podria demanar al Xavier Martorell que expliqui la seva època com a home dels maletins de CiU. Jo d'una persona així no me'n fio ni un pèl.

Evarist. Enviat el 19/feb/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.