La 52a edició de la Marxa Infantil s'obre a la mobilitat reduïda i als joves de fins a 15 anys


  • Comparteix:

La Marxa se celebrarà l'11 d'abril

La Marxa se celebrarà l'11 d'abril

La 52a edició de la Marxa Infantil de Regularitat tindrà per primer cop un itinerari adaptat per als participants amb mobilitat reduïda. La cita popular, que tindrà lloc diumenge 11 d'abril, s'obre també aquest any als joves dentre 12 i 15 anys amb la 1a edició de la Marxa Juvenil. El control dels participants amb un xip que portarà cada parella i que permetrà reduir el temps d'espera als diferents punts del recorregut és una altra de les novetats de l'esdeveniment anual. Cugat.cat farà un seguiment especial de la cita amb reportatges a Cugat tv, connexions en directe a Cugat ràdio i una àmplia cobertura informativa a través de Cugat diari.

Per primer cop en els seus 52 anys d'història, un màxim de cinc parelles amb mobilitat reduïda i un màxim de 2.500 joves d'entre 12 i 15 anys podran participar a la cita anual. El CMSC, en el marc del seu programa 'Anem-hi Tots', ha adaptat el tram comprès entre Torre Cendrera i Can Coll als discapacitats físics.

Ho explica el coordinador de la Marxa Infantil i la Marxa Juvenil, Silvano Bendinelli.

Silvano Bendinelli

Fins arribar a Can Coll, els participants amb mobilitat reduïda poden anar perfectament amb cadira de rodes.


Els participants de la Marxa Juvenil seran els encarregats d'obrir el recorregut a dos quarts de nou del matí, seguits pels més petits, que sortiran de la plaça de la Vila mitja hora després. Els joves finalitzaran el recorregut al migdia, reduint el temps de pausa i el nombre de controls de pas respecte els participants a la Marxa Infantil. Els participants d'entre 12 i 15 anys hauran d'aconseguir la màxima regularitat en el recorregut d'anada, mentre que la dificultat en la tornada serà l'orientació.

L'automatització del procés de control del temps és una altra de les novetats de l'edició de la Marxa d'enguany. L'organització donarà un xip a cada parella per precisar al màxim el temps que triguen en fer cada tram. En cas que els participants perdin el xip electrònic, hauran d'abonar un total de 30 euros.

Bendinelli explica el funcionament del dispositiu.

Silvano Bendinelli

El xip permetrà controlar el temps d'una manera més precisa.


El lema de la cita serà 'Fem una Marxa sostenible' i potenciarà valors de respecte al medi ambient aconsellant mesures com, per exemple, que els embolcalls del menjar siguin mínims i portar l'aigua amb cantimplora. També es recomana utilitzar els contenidors de recollida selectiva i evitar l'ús del cotxe. L'organització posa a disposició dels pares dels participants un servei d'autobusos que sortirà des de la plaça de la Vila i arribarà fins a Can Coll perquè puguin dinar amb els nens i no provoquin aglomeracions de cotxes.

En cas de pluja, la cita es traslladarà el diumenge 18 d'abril. L'organització avisarà del canvi el divendres anterior a la celebració de la Marxa.

Els patrocinadors de la iniciativa d'aquest any són 'la Caixa', Delphi, l'Abacus i l'Ajuntament.

Cugat.cat seguirà de prop la cita amb les millors imatges dels participants a la televisió on line de Sant Cugat, Cugat tv. La ràdio de la cuitat, Cugat ràdio, oferirà connexions en directe i informarà puntualment i de forma actualitzada de totes les incidències, canvis i possibles modificacions de la cita, igual que Cugat diari. El mitjà electrònic publicarà, a més, les classificacions i els resultats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.