El 26è sopar contra el càncer planta cara a la crisi i aconsegueix una recaptació històrica de prop de 25.000 euros


  • Comparteix:

El 26è sopar benèfic que ha celebrat la delegació santcugatenca de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) ha estat el més 'esplèndid' de la història, segons l'organització. La tradicional cita solidària, que ha tingut lloc aquest dissabte a la Masia de Can Magí, no ha notat els efectes de la crisi ja que ha comptat amb 415 assistents i amb l'aportació de més de 500 regals, unes xifres que, segons la junta local de l'entitat, sumaran una recaptació que fregarà els 25.000 euros.

Els diners recaptats es destinaran a la investigació mèdica i a l'assistència als malalts de càncer i a les seves famílies. Tot i que la xifra no es donarà a conèixer fins a finals de setmana, l'organització preveu que les recaptacions superaran els 20.000 euros de l'edició anterior.

La presidenta de la junta local de l'AECC, Marta Martí, explica els motius que fan que la cita d'enguany hagi estat un èxit.

Marta Martí

No és l'any amb més gent, però sí amb més qualitat en els regals, en les aportacions i en els donatius.


Martí ha destacat tant la fidelització dels assistents, com la gran quantitat de gent nova que s'hi ha apuntat enguany perquè han viscut de prop la malaltia. La junta local de l'associació ajuda cada any a una vuitantena de santcugatencs malalts de càncer, una xifra elevada però constant, que ha comportat que els ciutadans adquireixin una gran conscienciació de la malaltia.

Alguns dels assistents han subratllat la importància d'ajudar l'entitat benèfica a recaptar fons.

Assistents

És una oportunitat que no hem de perdre. / Tothom té algun malalt de càncer proper. / Tot allò amb què es pugui ajudar encara es poc.



En aquest sentit, l'alcalde, Lluís Recoder, també ha valorat la tasca de l'associació i de les persones que any rere any participen del sopar.

Lluís Recoder

És una tasca que té un gran valor i és una col·laboració d'aquesta associació santcugatenca, però també de tots els assistents.




La ja habitual tómbola benèfica, una petita subhasta i una actuació de màgia són les propostes que han posat punt final a una vetllada que ha servit per donar una empenta més a la lluita contra el càncer. L'acte, que ha fet deu anys que se celebra a la Masia de Can Magí, també ha comptat amb la presència de diferents membres del consistori, amb la diputada de CiU al Parlament, Glòria Renom, i amb el Síndic de Greuges local, Jaume Clavell, entre d'altres personalitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.