Denuncien una estafa en el lloguer d'un pis per Internet


  • Comparteix:

Anunci del pis a la web Habitamos.com

Anunci del pis a la web Habitamos.com

Una santcugatenca ha denunciat als Mossos d'Esquadra una presumpta estafa en el lloguer d'un pis ofertat a través d'un portal d'Internet. L'afectada va enviar per correu els 800 euros que li reclamava la suposada propietària de l'habitatge, situat a l'avinguda de Can Picanyol, a canvi de rebre per missatger les claus i el contracte de lloguer. Després de fer el pagament, la denunciant no ha rebut cap de les dues coses.

L'oferta del pis, que encara està publicada al portal d'anuncis gratuïts Habitamos.com, prometia el lloguer d'un habitatge de 80 metres quadrats amb dues habitacions per 400 euros al mes. Quan la denunciant va sol·licitar llogar-lo a través de la web, va rebre resposta de la suposada propietària del pis, Rebecca Ramos Calero, que afirmava residir a Londres per motius laborals.

Segons ha explicat la denunciant a Cugat.cat, li van reclamar fer dos pagaments de 400 euros a través d'una empresa intermediària, aparentment seriosa. L'afectada denuncia, però, que els autors de l'estafa van suplantar la imatge d'aquesta agència per rebre els diners sense cap control, a través d'un enviament en metàl·lic per missatger de Western Union a una adreça postal de Londres possiblement falsa. Un cop fet el pagament, la denunciant havia de rebre per la mateixa via les claus del pis i el contracte de lloguer, però això no ha passat mai.

El 'modus operandi' d'aquest frau és el mateix que ja es va detectar en altres casos denunciats a Girona a finals de l'any passat, i abans a diverses ciutats de l'Estat espanyol. De fet, Facua-Consumidors en Acció d'Albacete i l'Associació Murciana de Consumidors i Usuaris han alertat de l'existència d'aquesta estafa.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a Cugat.cat que el cas s'està investigant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.