Barcelona Acció Solidària, esperançada pel possible alliberament dels cooperants


  • Comparteix:

L'ONG Barcelona Acció Solidària es mostra esperançada pels missatges del govern espanyol que parlen d'un possible alliberament 'a mig termini' dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània fa gairebé tres mesos. En una compareixença davant la premsa a Sant Cugat, el portaveu de l'ONG, Josep Ramon Giménez, ha confirmat que la secretària d'Estat de Cooperació els ha transmès un missatge de tranquil·litat sobre la resolució del segrest, tot i que no ha confirmat que l'alliberament sigui tan imminent com diuen alguns mitjans de comunicació.

Segons Giménez, l'executiu no ha confirmat que el termini per a l'alliberament sigui d'entre un i tres dies, com han publicat alguns mitjans de comunicació, però sí ha donat indicis d'una resolució satisfactòria a mig termini.

Josep Ramon Giménez

Ara tenim més confiança, ja podem parlar d'una solució a mig termini.


Giménez ha subratllat el compromís de l'ONG amb les gestions discretes del govern espanyol per evitar que determinades informacions espatllin la resolució del segrest. Alícia Gámez, Roque Pascual i Albert Vilalta van ser segrestats el 29 de novembre a Mauritània per un grup que es coneix com Al Qaida al Magreb Islàmic, que els manté retinguts a Mali.

D'altra banda, el portaveu de Barcelona Acció Solidària s'ha congratulat per l'alliberament, aquest dimarts, de l'hostatge francès Pierre Camatte, que també estava segrestat a Mali.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.