Barcelona Acció Solidària, esperançada pel possible alliberament dels cooperants

Societat

Publicat el 24/feb/10 per Redacció

L'ONG Barcelona Acció Solidària es mostra esperançada pels missatges del govern espanyol que parlen d'un possible alliberament 'a mig termini' dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània fa gairebé tres mesos. En una compareixença davant la premsa a Sant Cugat, el portaveu de l'ONG, Josep Ramon Giménez, ha confirmat que la secretària d'Estat de Cooperació els ha transmès un missatge de tranquil·litat sobre la resolució del segrest, tot i que no ha confirmat que l'alliberament sigui tan imminent com diuen alguns mitjans de comunicació.

Segons Giménez, l'executiu no ha confirmat que el termini per a l'alliberament sigui d'entre un i tres dies, com han publicat alguns mitjans de comunicació, però sí ha donat indicis d'una resolució satisfactòria a mig termini.

Josep Ramon Giménez

Ara tenim més confiança, ja podem parlar d'una solució a mig termini.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Giménez ha subratllat el compromís de l'ONG amb les gestions discretes del govern espanyol per evitar que determinades informacions espatllin la resolució del segrest. Alícia Gámez, Roque Pascual i Albert Vilalta van ser segrestats el 29 de novembre a Mauritània per un grup que es coneix com Al Qaida al Magreb Islàmic, que els manté retinguts a Mali.

D'altra banda, el portaveu de Barcelona Acció Solidària s'ha congratulat per l'alliberament, aquest dimarts, de l'hostatge francès Pierre Camatte, que també estava segrestat a Mali.