Càritas atén prop de 2.000 persones, un 15% més que abans de l'esclat de la crisi


Temes relacionats

La crisi multiplica l'activitat de Càritas, que en dos anys gairebé ha doblat el seu pressupost ( 8/mai/09)


  • Comparteix:

Presentació de les dades del 2009

Presentació de les dades del 2009

Prop de 2.000 santcugatencs han necessitat l'ajuda de Càritas durant l'últim any, un 15% més que al 2007, abans de l'esclat de la crisi. El perfil del beneficiari continua sent una dona jove amb fills, majoritàriament de procedència estrangera i que viu en un pis de lloguer, tot i que enguany les sol·licituds d'ajuda de persones autòctones s'han enfilat fins el 20%. El Rebost, el servei d'aportació d'aliments, ha lliurat durant el 2009 més de 160 tones de menjar a un total de 750 famílies de la ciutat, un 7'4% més que l'any anterior.

L'augment de l'atur, sobretot en el sector de la construcció, ha provocat que el nombre d'homes que s'han dirigit als serveis de Càritas hagi crescut respecte a exercicis anteriors, tot i que les dones continuen mantenint una presència majoritària. El servei de Rebost, el que arriba a més gent, va rebre l'any passat aliments per valor de 186.000 euros i en va repartir per valor de 234.000, el que suposa un increment del 20% respecte a l'any anterior. Els ingressos de l'entitat també han crescut en l'últim any, passant de 78.000 euros en donatius directes a més de 122.000.

La responsable de Càritas a Sant Cugat, Amèlia de Juan, ha assenyalat que la crisi econòmica cada vegada afecta més sectors de la població santcugatenca.

Amèlia de Juan

Hem atès 110 famílies que han vingut per primera vegada. Ho interpretem com el fet que la crisi afecta cada vegada més persones.


La situació econòmica també s'ha fet notar a la borsa de treball que gestiona l'entitat. Enguany, aquest servei ha registrat 189 ofertes de treball, un 67% menys que l'any anterior. El servei domèstic és el sector on més places de treball es cobreixen a través d'aquest servei.

El responsable de l'àrea d'economia de l'associació, Rafa Gómez, ha ressaltat que les xifres posen de manifest que les necessitats estan més a prop del que pot semblar.

Rafa Gómez

Al costat de casa també hi ha gent que ho necessita. Les necessitats són molt properes.





Càritas de Sant Cugat compta amb una vuitantena de voluntaris, a banda dels professionals de l'entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.