Els Síndics recomanen als ajuntaments que treguin partit dels seus informes


  • Comparteix:

Sant Cugat ha acollit la 12a Assemblea de Síndics Locals de Catalunya

Sant Cugat ha acollit la 12a Assemblea de Síndics Locals de Catalunya

'Les administracions poden millorar la seva gestió si aprofiten la tasca que fan els síndics de greuges locals'. Aquesta és una de les conclusions a què ha arribat l'Assemblea General de Síndics de Greuges de Catalunya, celebrada aquest dijous a la nostra ciutat. Els Defensors del Poble han recordat que els seus informes són queixes dels ciutadans i que, per tant, poden ser un full de ruta per als alcaldes. La trobada també ha servit per instar els ajuntaments que no tenen síndic a crear la figura del defensor del poble.

El Síndic de Greuges de Sant Cugat, Jaume Clavell, ha remarcat que els defensors del poble han d'ajudar a millorar les tasques de l'administració.

Jaume Clavell

Nosaltres hem de fer la feina ben feta. Hem de detectar la feina mal feta des de l'administració i suggerir millores.



El president de l'Associació dels Síndics Locals de Catalunya, Josep Escartín, ha demanat la col·laboració entre les administracions i els defensors del poble.

Josep Escartín

Demanem a l'administració que ens utilitzi més, que es llegeixi els nostres informes. Cada reclamació i queixa té una cara al darrere.




Al seu torn, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, ha animat als ajuntaments sense síndic ha crear-ne un.

Antoni Fogué

Ja sou molts defensors del poble, però sou molt pocs comparats amb els ajuntaments que hi ha al país.




L'alcalde, Lluís Recoder, ha estat l'encarregat de clausurar l'assemblea. Recoder ha destacat que la figura del síndic no és una molèstia sinó una aliada.

Lluís Recoder

És important la defensa dels ciutadans davant la mala actuació de les administracions. El síndic és un aliat nostre, així ho hem d'entendre.


Sant Cugat ha acollit aquest dijous al matí l'Assemblea General de Síndics de Catalunya. La 12a edició de la trobada, que s'ha celebrat a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, ha comptat amb la participació d'una quarantena de defensors del poble d'arreu de Catalunya i l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.