Sant Cugat premia la trajectòria d'Arcadi Oliveres per la pau i la justícia social


Temes relacionats

Arcadi Oliveres: 'L'exèrcit dels Estats Units està fent una acció criminal a Haití' ( 2/feb/10)

Arcadi Oliveres: 'Obama s'haurà de guanyar el Premi Nobel de la Pau' (10/oct/09)

Arcadi Oliveres i Àngel Casas, pregoners de la Festa de Tardor ( 7/oct/09)

Oliveres: 'Els Estats Units han perdut la supremacia econòmica, ara a mans de la Xina' (23/jul/09)


  • Comparteix:

El president de la Unipau i de l'ONG Justícia i Pau, l'economista Arcadi Oliveres, ha estat distingit amb el premi extraordinari en la 5a edició dels Premis Ciutat de Sant Cugat. Oliveres, tertulià habitual de Cugat ràdio (91.5 FM), té una llarga trajectòria d'activisme a favor de la pau i la justícia social i està molt vinculat als moviments socials de Sant Cugat i Catalunya.

Nascut l'any 1945 a Barcelona, Oliveres va significar-se com a lluitador antifranquista durant la seva etapa d'estudiant, quan va ser membre del clandestí Sindicat Democràtic d'Estudiants i va participar a la Caputxinada de 1966. Dos anys després va ser processat pel Tribunal d'Ordre Públic i jutjat per reunió clandestina, però finalment va ser absolt.

A la dècada dels 70 va implicar-se en moviments a favor de la democràcia i l'autogovern de Catalunya, especialment a través de l'Assemblea de Catalunya. En aquesta època va participar també en el moviment veïnal, com a fundador de l'Associació de Veïns de l'Esquerra de l'Eixample, i va militar a Cristians pel Socialisme. Des del 1974 va integrar-se a l'organització internacional catòlica Pax Christi, que va copresidir, amb Frederic Roda i Àngel Colom, fins el 1990. Als 80 va vincular-se a Justícia i Pau, entitat cristiana dedicada a la promoció dels drets humans i la pau, que presideix des del 2001.

A Sant Cugat, la trajectòria a favor de la pau d'Oliveres s'ha visualitzat a través de la Universitat Internacional de la Pau, fundada l'any 1984 per Frederic Roda i Adolfo Pérez Esquivel. Oliveres ha estat un dels motors d'aquesta iniciativa, que se celebra cada estiu al Centre Borja.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha lloat la trajectòria d'Arcadi Oliveres i ha dit que 'és un referent per a Sant Cugat i un far enmig de la boira'.

Lluís Recoder

L'Arcadi Oliveres és un referent. És un far enmig de la boira. Ha viscut i ha treballat per als seus ideals, basats en la pau i la justícia social.



Arcadi Oliveres s'ha mostrat honorat de viure a Sant Cugat i ha dit que la ciutat compta amb un teixit social molt valuós i solidari.

Arcadi Oliveres

Estic content de viure a Sant Cugat. La ciutat té un teixit social que és solidari amb els santcugatencs i amb els nouvinguts.




Tertulià habitual de Cugat ràdio (91.5 FM) i d'altres mitjans de comunicació del país, Arcadi Oliveres és professor d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), membre d'una desena d'entitats i autor de diversos llibres que han divulgat les seves reflexions sobre el deute extern, les desigualtats nord-sud, el militarisme i la teoria del decreixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.