El 'potaje' i les actuacions flamenques apleguen més de 600 persones al CPA per celebrar el Dia d'Andalusia


Temes relacionats

El CPA bat rècord de participació en la celebració del Dia d'Andalusia amb 300 persones (26/feb/10)


  • Comparteix:

El 'potaje', plat estrella dels andalusos, ha estat un any més el protagonista del Dia d'Andalusia al Centro Popular Andaluz (CPA). Més de 125 persones s'han reunit a taula aquest dissabte per celebrar la diada amb un dinar de germanor, que ha estat acompanyat de molta alegria i grans dosis d'humor. L'actuació del 'quadre flamenc' Som d'aquí ha donat el toc musical que no pot faltar a qualsevol festa andalusa, posant punt final a les activitats d'aquesta tradicional celebració que al llarg del cap de setmana ha aplegat més de 600 persones.

El president del Centro Popular Andaluz, Antonio Rodríguez, ha destacat que el millor antídot per plantar cara a la crisi és el bon humor característic dels andalusos.

Antonio RodrÍguez

Com a andalusos tendim a minimitzar els efectes de la crisi. Gaudim de les bones estones per retenir-les i tenir aquest moments en el record.


Els més de 125 assistents s'han llepat els dits amb el tradicional guisat. Les patates, els cigrons, les mongetes i els xoriços condimentats amb un gran nombre d'espècies són els ingredients bàsics d'un 'potaje'. Tot i així, les cuineres no han volgut revelar el secret de l'èxit del guisat del CPA. Alguns dels comensals han valorat també la importància de reunir-se en aquest dia per preservar els seus costums.

Assistents

Ens reunim per gaudir d'aquest dia. / De petits només menjàvem cigrons. / Som andaluses i ens agrada tenir aquesta casa per reunir-nos.


La diada també ha comptat amb la presència del viceconseller de Governació de la Junta d'Andalusia, José Antonio Gómez Periñán; la diputada al Parlament Maribel Garcia i el secretari econòmic de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), Salvador Pastor; així com de diversos membres dels partits polítics de la ciutat.

El grup català Som d'aquí ha estat l'encarregat d'animar la festa amb un 'quadre flamenc' que ha pujat dalt l'escenari set artistes del cant, del ball i dels instruments flamencs. En total, el CPA ha aplegat més de 600 persones entre els dos dies de celebracions. L'actuació de Las Girasoles i las Malvalocas, els dos grups de ball del CPA, i els parlaments de les autoritats que els socis van acompanyar amb el vi d'honor han estat els actes més destacats de divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.