Més de 300 joves han participat en els tallers de prevenció de la violència de gènere


  • Comparteix:

Més 320 joves han participat en els tallers de prevenció de la violència de gènere organitzats per l'Ajuntament i que s'han impartit durant aquest curs als diferents instituts de la ciutat. Els centres educatius, vista la bona resposta dels alumnes, ja han demanat repetir l'experiència el curs vinent.

En total s'han fet 16 tallers adreçats a joves de 16 anys amb l'objectiu d'informar els alumnes de com detectar situacions de violència a l'àmbit domèstic. Les sessions, que han estat impartides per professionals de l'Associació de Dones Tamaia, s'han centrat en trencar tòpics sobre els rols de cada sexe a la societat i la importància de fomentar el diàleg per resoldre situacions conflictives.

La tinent d'alcalde en funcions de Serveis Socials, Mercè Conesa, ha explicat que els tallers han contribuït a fomentar en els joves pautes de comportament igualitàries entre els sexes:

Mercè Conesa

Pretenem introduir en els joves paràmetres per evitar la violència de gènere


Els educadors han dividit cada sessió en dues part; una més teòrica, on s'han discutit problemàtiques reals com la diferència de salaris entre homes i dones, i una segona, més pràctica, en què els alumnes han pogut debatre, per grups, situacions d'abús en el món de la parella.

Segons Mercè Conesa, s'ha demostrat que la gent jove reprodueix els patrons i els rols que aprèn de petit:

Mercè Conesa

Està demostrat que les persones adultes reprodueixen patrons que han viscut a la seva infància


Els centres participants ha estat el Leonardo Da Vinci, l'Angeleta Ferrer, l'Arnau Cadell, i també els del Centre d'Alt Rendiment i l'Escola Municipal d'Art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.