La Jornada de Solidaritat amb el poble Palestí rep amb esperança les conclusions del Tribunal Russell, que condemna l'atac a Gaza


  • Comparteix:

Les conclusions del Tribunal Russell, que ha reconegut els crims comesos a la franja de Gaza, han centrat la 5ena Jornada de Solidaritat amb el poble de Palestina, que ha tingut lloc aquest dissabte a la Casa de Cultura. Una xerrada sobre les sentències que el tribunal va dictar dimecres passat ha servit per sensibilitzar la població sobre el conflicte palestí i donar esperances per l'alliberament de la franja de Gaza. La jornada, organitzada pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) i l'Associació Europea de Cooperació amb Palestina (ASECOP), també ha comptat amb la projecció d'un documental sobre els bombardeigs a Gaza.

La primera sessió del Tribunal Russell sobre Palestina va comptar amb la participació d'experts en justícia, política i conflictes internacionals; representants de la societat civil com escriptors i professors i testimonis dels crims a la franja de Gaza. El Tribunal ha reconegut que s'han vulnerat els drets del poble palestí i que s'ha creat una situació d''apartheid' que impedeix als afectats moure's de la zona de Gaza. Els membres del jurat també han criticat que la comunitat internacional no intercedeixi per resoldre el conflicte.

Una xerrada ha posat sobre la taula les sentències del tribunal, que es veuen des de les entitats organitzadores com un pas endavant per la resolució del conflicte. Una de les ponents i membre de l'ASECOP, Mariona Borràs, ha explicat a Cugat.cat quines són les conclusions del tribunal.

Mariona Borràs

Les conclusions són que hi va haver violacions dels drets per l'armament utilitzat, el mur que s'ha construït i la vulneració de l'autodeterminació del poble palestí.


La jornada, que ha comptat amb l'assistència d'una cinquantena de persones, ha servit per sensibilitzar els ciutadans sobre el conflicte a la franja de Gaza i ha estat marcada per l'esperança de l'alliberament del poble palestí.


Els assistents consideren que cal fer més activitats per conscienciar la població sobre la causa palestina i que la comunitat internacional hauria d'actuar per aturar el conflicte.

Assistents

És un tema que necessita una actuació molt important de la població. / Hi ha un delicte d'omissió de la comunitat internacional. / Es parla molt del problema però ja no se'n fa cas.



La projecció del documental 'To Shoot an Elephant' (Disparar a un elefant) d’Alberto Arce i Mohammad Rujailah ha completat les activitats de la jornada, que ha posat punt final amb un berenar palestí per als participants.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.