Molts santcugatencs alteren la seva jornada per la neu


Temes relacionats

Sant Cugat es recupera dels efectes de la nevada amb les escoles tancades ( 9/mar/10)

La neu ha paralitzat l'activitat de la ciutat aquest dilluns ( 9/mar/10)

La nevada passa al record com la més viscuda ( 9/mar/10)


  • Comparteix:

La neu ha afectat als santcugatencs de manera diversa

La neu ha afectat als santcugatencs de manera diversa

La neu ha tenyit de blanc la jornada de molts santcugatencs i persones que treballen a la ciutat. Els problemes de transport han convertit en una odissea la tornada de la feina a casa per molts afectats i alguns han trigat fins a cinc hores per fer un trasllat de trenta minuts. A més, prop de 300 persones s'han quedat atrapades durant hores en un comboi dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a 150 metres de l'estació de les Planes.

Les llargues esperes són el tret comú de les històries personals dels santcugatencs afectats pel temporal. És el cas d'una tentrena d'alumnes, mestres i, fins i tot, conductors dels autocars de l'escola la Floresta, que s'han quedat atrapats al centre tota la tarda. L'escola també ha rebut la visita d'alguns conductors que no podien circular pel districte i han buscat refugi al centre. Finalment, un dispositiu municipal ha aconseguit treure els afectats i acompanyar-los fins a les seves cases i fins a l'Ajuntament. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, en declaracions a Cugat.cat.

Carmela Fortuny

Ara mateix ja hem tret els últims nens que quedaven a la Floresta, que ens han fet patir.


La interrupció del servei de FGC ha deixat prop de 300 persones en un comboi aturat a prop de les Planes. Alguns d'ells s'han aventurat a anar caminant fins a l'estació, mentre que d'altres han preferit esperar a què es restablís el servei.

La nevada també ha deixat la història d'una santcugatenca que ha hagut de ser traslladada pels serveis d'emergències a un centre hospitalari perquè s'ha posat de part.

Molts santcugatencs s'han posat en contacte amb Cugat.cat per explicar les seves experiències. Una de les afectades ha estat la treballadora de l'Ajuntament Anna Toro, que s'ha trobat amb problemes primer als FGC i després a la carretera.

Anna Toro

A les cinc de la tarda he agafat els FGC cap a Barcelona i fins a les sis hem estat aturats. Aleshores ens han fet sortir. He agafat un cotxe i ara són tres quarts de nou i estic aturada a la C-58.




El santcugatenc Xavier Cacho ha trigat cinc hores per arribar a la ciutat des de Sant Joan Despí.

Xavier Cacho

He sortit de Sant Joan Despí a dos quarts de quatre de la tarda i he arribat a Sant Cugat a les nou de la nit. En tot el camí no hi havia cap agent de trànsit.





Els Túnels de Vallvidrera també han patit lentitud de circulació i molts vehicles hi han quedat atrapats. El santcugatenc Daniel Bret ha explicat a Cugat.cat el cas d'uns familiars que ho han patit.

Daniel Bret

Uns familiars m'han dit que estan aturats des de dos quarts de cinc als Túnels de Vallvidrera en direcció Barcelona. Més endavant hi havia cotxes creuats a la calçada.







Molts santcugatencs han buscat refugi a la seu de l'Ajuntament a l'espera de poder tornar a casa. D'altres han demanat l'ajuda de familiars i amics, que s'han desplaçat per poder-los retornar a casa sans i estalvis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.