Les entitats de cultura popular i tradicional s'uneixen en una coordinadora


  • Comparteix:

Membres de les entitats que conformen la coordinadora en el moment de la presentació

Membres de les entitats que conformen la coordinadora en el moment de la presentació

Les entitats santcugatenques de cultura popular s'agrupen a partir d'avui en una Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional per difondre conjuntament els valors de la cultura catalana a la ciutat. Entre els objectius més propers de la nova associació hi ha el de potenciar la publicitat de les entitats, conduir el seguici de Festa Major i acostar la filosofia dels diferents grups culturals a la població. La unió s'ha fet pública aquest dimecres a la Casa de Cultura.

Els Geganters, els Castellers, els Diables, els Caparrots, l'Entitat Sardanista, els Bastoners, l'Esbart, Mediterrània, Profeslo i la Comissió del Ball de Gitanes són les entitats que participaran en el projecte conjunt. Entre les accions que tenen previst impulsar per donar-se a conèixer hi ha la creació d'un blog on estigui disponible tota la informació i novetats referents a la coordinadora.

Les entitats han destacat que la unió només aportarà avantatges als diferents grups santcugatencs, ja que, segons diuen, tenen molts aspectes en comú, com que tots usen la música com a fil conductor de les seves activitats, cap d'ells disposa d'un local propi que faci la funció de seu i que tots lluiten per promoure la cultura tradicional i popular catalana.

El membre de la colla gegantera Carles Falp explica que les entitats són un patrimoni viu de la ciutat.

Carles Falp

La coordinadora pot ajudar a fer veure que a Sant Cugat hi ha entitats que vetllen per la cultura. És hora de reivindicar la marca de la tradició i de la cultura.




De cara al futur, la comissió es planteja posar més atenció a les escoles i motivar els més petits a formar part de les entitats populars santcugatenques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.