Les entitats de cultura popular i tradicional s'uneixen en una coordinadora

Membres de les entitats que conformen la coordinadora en el moment de la presentació

Societat

Publicat el 11/mar/10 per Irene Campmany

Les entitats santcugatenques de cultura popular s'agrupen a partir d'avui en una Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional per difondre conjuntament els valors de la cultura catalana a la ciutat. Entre els objectius més propers de la nova associació hi ha el de potenciar la publicitat de les entitats, conduir el seguici de Festa Major i acostar la filosofia dels diferents grups culturals a la població. La unió s'ha fet pública aquest dimecres a la Casa de Cultura.

Els Geganters, els Castellers, els Diables, els Caparrots, l'Entitat Sardanista, els Bastoners, l'Esbart, Mediterrània, Profeslo i la Comissió del Ball de Gitanes són les entitats que participaran en el projecte conjunt. Entre les accions que tenen previst impulsar per donar-se a conèixer hi ha la creació d'un blog on estigui disponible tota la informació i novetats referents a la coordinadora.

Les entitats han destacat que la unió només aportarà avantatges als diferents grups santcugatencs, ja que, segons diuen, tenen molts aspectes en comú, com que tots usen la música com a fil conductor de les seves activitats, cap d'ells disposa d'un local propi que faci la funció de seu i que tots lluiten per promoure la cultura tradicional i popular catalana.

El membre de la colla gegantera Carles Falp explica que les entitats són un patrimoni viu de la ciutat.

Carles Falp

La coordinadora pot ajudar a fer veure que a Sant Cugat hi ha entitats que vetllen per la cultura. És hora de reivindicar la marca de la tradició i de la cultura.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





De cara al futur, la comissió es planteja posar més atenció a les escoles i motivar els més petits a formar part de les entitats populars santcugatenques.